Ο Ντάνιελ Σαπίρο βρίσκεται στο LinkedIn από το 2008, όταν η Μεγάλη Ύφεση συγκλόνισε την αγορά εργασίας. Έκτοτε ανέβηκε στην ιεραρχία για να γίνει ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας, καθοδηγώντας την πλατφόρμα σε σημαντικές στρατηγικές αλλαγές.

Τώρα που ανήκει στη Microsoft, ο ιστότοπος επαγγελματικής δικτύωσης αναλαμβάνει τον επόμενο μεγάλο μετασχηματισμό του: την τεχνητή νοημοσύνη. Το Bloomberg μίλησε στον Σαπίρο για τους εργαζόμενους της Gen Z που εισέρχονται σε μια αγορά εργασίας που υφίσταται ριζικές αλλαγές.

Ποιοι κλάδοι «μπαίνουν στο παιχνίδι» της ΑΙ το 2024 – Οι νέες τάσεις

Για τον Σαπίρο το  μεγαλύτερο άγνωστο, και ίσως η μεγαλύτερη αλλαγή, είναι ότι σχεδόν κάθε ρόλος πρόκειται να ξαναγραφτεί στο πλαίσιο της AI και όλοι θα αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη με κάποιο τρόπο. Και πώς σκέφτεται η ομάδα ταλέντων για την πρόσληψη ατόμων με βάση τη γνώση της μόχλευσης της τεχνητής νοημοσύνης; Και πώς εξοπλίζουν τους ανθρώπους να μάθουν τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται;

Θεωρεί ότι ίσως είναι ο μεγαλύτερος μετασχηματισμός δεξιοτήτων που πιθανόν να υποστούμε και μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες σε οποιαδήποτε δουλειά είναι το πώς να ξεκλειδώσετε τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα. Αυτή είναι μια αρκετά απότομη εξέλιξη του τι θα απαιτηθεί για να είναι ένα στέλεχος επιτυχημένο.

Όσον αφορά την ανάπτυξη της τεχνολογίας AI, ο Σαπίρο θεωρεί ότι θα ενισχύσει τις τάσεις που ήδη βλέπουμε, όπως το εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον για επιστήμονες δεδομένων ή μηχανικούς πλατφορμών. Στο μέλλον αυτό θα είναι κρίσιμο περιβάλλον για κάθε εταιρεία που θέλει να αναπτύξει αποτελεσματική τεχνολογία AI.

Ορισμένες εταιρείες πειραματίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, και άλλες εταιρείες συγκρατούνται, παρακολουθώντας πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Το LinkedIn είναι προνομιούχος εταιρεία έχοντας δει μερικές από αυτές τις νέες τεχνολογίες προτού γίνουν ευρέως γνωστές, έχοντας μια πρώιμη εικόνα για το τι έρχεται με το ChatGPT, ως μέρος της Microsoft.

Το ερώτημα πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει κάθε μέρος της εμπειρίας του LinkedIn έγινε αποστολή για ολόκληρο τον οργανισμό.

Από την άποψη της τεχνολογίας, ο αριθμός των πρακτικών εφαρμογών που πρόκειται να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι τώρα δεν μοιάζει με τίποτα πριν, σύμφωνα με τον Σαπίρο.

Το να έχουμε μια τεχνολογία που μόλις πριν από λιγότερο από ένα χρόνο είδαμε να χρησιμοποιείται στην πράξη σε ένα ευρύ φάσμα τομέων είναι άνευ προηγουμένου. Η αξία της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στις ροές εργασιών σε πολλά επαγγελματικά περιβάλλοντα είναι πλέον πραγματική.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον, δήλωσε πρόσφατα ότι πιστεύει ότι η επόμενη γενιά θα μπορούσε να έχει μια εβδομάδα εργασίας τριάμισι ημερών. Αλλά το αν όλα αυτά τα οφέλη θα μεταφράζονται σε ελεύθερο χρόνο μένει να το δούμε. Αλλά η προοπτική και μόνο είναι θετική για το στέλεχος του LinkedIn.

Οι συμβουλές που δίνει είναι η εκμάθηση της χρήσης των εργαλείων, ώστε έχοντας μια άνεση με την τεχνολογία οι χρήστες να αναπτύξουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Και όσο θα υπάρχει ζήτηση για τεχνικές δεξιότητες, θα αυξηθεί η ζήτηση για ανθρώπινες δεξιότητες: επικοινωνία και δημιουργικότητα. Τα επιτυχημένα σχολεία θα είναι αυτά που θα προωθούν αυτού του είδους τις δεξιότητες αποδίδοντας εμπειρίες για ανθρώπους με τρόπο που θα είναι αυτό που αναζητούν οι εργοδότες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης