Προκαταρκτικές πωλήσεις εμβολίων κατά της Covid-19 αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το 2023, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Moderna, ξεπερνώντας το χαμηλότερο όριο στην πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος, ενώ επανέλαβε τον στόχο της να επιστρέψει στην αύξηση των πωλήσεων το 2025.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής εμβολίων, η μετοχή της σημείωσε άνοδο κατά 1,5% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Τον Νοέμβριο, η Moderna είχε ανακοινώσει ότι θα προσέγγιζε μόνο το χαμηλότερο όριο της προηγούμενης κλίμακας πρόβλεψής της που κυμαινόταν από 6 έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό των προκαταρκτικών πωλήσεων 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια αναβαλλόμενων εσόδων που σχετίζονται με τις προσπάθειες της Moderna με την παγκόσμια συμμαχία εμβολίων GAVI.

Η ζήτηση για εμβόλια κατά της COVID-19 μειώθηκε απότομα από το 2021, όταν έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα τα εμβόλια.

Η Moderna εξακολουθούσε να κερδίζει μερίδιο στην αγορά των ΗΠΑ για την COVID-19 από την ανταγωνίστρια εταιρεία Pfizer αυξάνοντας τη συμμετοχή της στο 48% το φθινόπωρο του 2023 από μερίδιο 37% το 2022. Όμως οι αδύναμες πωλήσεις του εμβολίου έχουν επιβαρύνει την απόδοση της μετοχής , μειώνοντάς την κατά 45% την περσινή χρονιά.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον στόχο της να ισοσκελίσει τις απώλειές της το 2026 και εκτιμά ότι οι φετινές πωλήσεις εμβολίων κατά της Covid και του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) θα αγγίξουν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης/COVID το 2024

Οι εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών για το εμβόλιο της RSV αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η Moderna αναμένει επίσης να ανακοινώσει τα νεώτερα δεδομένα σχετικά με το τελευταίο στάδιο δοκιμών σχετικά με το εμβόλιο της επόμενης γενιάς για την COVID και ένα συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης/COVID το 2024.

Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων σκοπεύει να λάβει ρυθμιστικές εγκρίσεις το 2024 για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, το οποίο δημιούργησε ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση και στα τέσσερα στελέχη Α και Β του ιού σε σύγκριση με τα παραδοσιακά εμβόλια γρίπης σε νεότερες δοκιμές του εμβολίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή