Ένα νέο πρωτοποριακό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, το οποίο ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δέχονται πληρωμές με κάρτες ή ψηφιακό πορτοφόλι, λανσάρει η Worldline Greece.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία NFC και μετατρέποντας τη συσκευή σε τερματικό αποδοχής πληρωμών με κάρτες, το νέο Smart POS app υποστηρίζει όλες τις Visa και Mastercard κάρτες με τεχνολογία contactless, καθώς επίσης και όλα τα ψηφιακά πορτοφόλια, όπως Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay.

Ανέπαφες πληρωμές χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό

Το Smart POS app είναι μια εφαρμογή που απλώς κατεβάζετε στο κινητό σας και είναι διαθέσιμο για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android 10.0+ που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC και έχουν πρόσβαση στο Google Play. Έτσι, ως επιχείρηση μπορείτε να δέχεστε ανέπαφα πληρωμές στο κινητό σας, χωρίς να χρειάζεστε πρόσθετο εξοπλισμό (καλώδια, card reader κ.ά.).

Παράλληλα, το Smart POS app, μέσω της λειτουργικότητας του Scanner, παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σκανάρουν QR Codes ή Barcodes ώστε να μπορούν να αντιστοιχίσουν κάθε συναλλαγή με τον μοναδικό κωδικό που έχουν επιλέξει, όπως για παράδειγμα ο αριθμός παραγγελίας, ο αριθμός συμβολαίου, ο κωδικός παραλαβής κ.λ.π.  Επιπλέον της λειτουργικότητας του Scanner, η επιχείρηση έχει την δυνατότητα να πληκτρολογήσει τον κωδικό που επιθυμεί να αντιστοιχίσει ( π.χ. αριθμός παραγγελίας, αριθμός συμβολαίου, κωδικός παραλαβής κ.λ.π. ) με κάποια συναλλαγή.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα από το Smart POS app οι πελάτες μπορούν να κάνουν την πληρωμή τους με οποιαδήποτε χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη ή εταιρική κάρτα Visa ή Mastercard, δηλαδή κανέναν ρόλο δεν παίζει η τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα ούτε η χώρα προέλευσής της. Μοναδική προϋπόθεση είναι η κάρτα να υποστηρίζει τις ανέπαφες συναλλαγές. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι  δεν αποθηκεύει τα ευαίσθητα δεδομένα του καρτούχου στην Android συσκευή.

Ευελιξία στις συναλλαγές

Το Smart POS app της Worldline Greece παρέχει πραγματική ευελιξία στις συναλλαγές. Δίνει τη δυνατότητα για αποδοχή κάθε ποσού με την ασφάλεια του δυναμικού πληκτρολογίου, pin on glass, μια τεχνολογία που μεταβάλλει τη θέση και το μέγεθος των αριθμών κάθε φορά που ζητείται PIN.

Επίσης, επιτρέπει την υπηρεσία signature on glass, υποστηρίζει εφάπαξ αγορά, ολική ή μερική επιστροφή ποσού και ακύρωση συναλλαγής, άτοκες δόσεις αλλά και φιλοδώρημα (Tip). Μπορεί να διασυνδεθεί με ταμειακά συστήματα και διαθέτει την επιλογή αυτόματης ή χειροκίνητης αποστολής πακέτου συναλλαγών.

Με αγγλικό ή ελληνικό μενού καθιστά τις πληρωμές εύκολες σε μόλις τρία βήματα, με άμεσο έλεγχο και  διαχείριση της συναλλακτικής καθημερινότητας μέσω του διαχειριστικού εργαλείου Merchant Portal.

Διαθέτει Yπηρεσία Άμεσης Μετατροπής Νομίσματος (DCC), με 24 διαθέσιμα νομίσματα, και επιτρέπει συναλλαγές εξ αποστάσεως, μέσω τηλεφώνου ή e-mail, χωρίς τη φυσική παρουσία του πελάτη.

Προέγκριση & Ολοκλήρωση Προέγκρισης

Πολύ σημαντική είναι και η δυνατότητα δέσμευσης ποσού στην κάρτα του πελάτη για μία συναλλαγή που θα ολοκληρωθεί σε δεύτερο χρόνο, και η δυνατότητα ολικής ή μερικής αποδέσμευσης του ποσού και αντίστοιχης χρέωσης της κάρτας του πελάτη. Η δυνατότητα προέγκρισης & ολοκλήρωσης προέγκρισης αποτελεί ειδικό προνόμιο, το οποίο αποδίδεται μόνο σε επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους αιτιολογεί την χρήση του, όπως: Ξενοδοχεία/Καταλύματα, Γραφεία Ενοικίασης Αυτοκινήτων/Μοτοσικλετών/Σκαφών. Επιπλέον, μπορεί να δοθεί ως extra προνόμιο σε κεντρικές συνεργασίες.

Η επόμενη γενιά των ηλεκτρονικών πληρωμών

Με όραμα και σχέδιο να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αγορά, η Worldline, παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση πληρωμών με κάρτες, «χτίζει» την επόμενη ημέρα των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα για την αποδοχή και εκκαθάριση πληρωμών με κάρτες, προσφέροντας ολοκληρωμένες, ασφαλείς και ανταγωνιστικές λύσεις σε πάνω από 130.000 επιχειρήσεις για τα φυσικά και τα online καταστήματά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη συνεργάζεται με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε πολλούς και σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως της λιανικής, του τουρισμού, των gaming & media, των ασφαλειών, της ενέργειας καθώς και της καφεστίασης. Μόνο τον τελευταίο χρόνο την εμπιστεύτηκαν περισσότερες από 10.000 νέες επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε προσφάτως ο κ. Ιωάννης Κιτιξής, Country Head & Managing Director της Worldline Greece, κατά την παρουσίαση των στρατηγικών στόχων και των νέων υπηρεσιών της Worldline στην Ελλάδα, η εταιρεία αξιοποιεί «την καινοτομία ενός παγκόσμιου ομίλου» προκειμένου να προσφέρει «στο ελληνικό κοινό πρωτοποριακές υπηρεσίες που διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη στη χώρα».

«Στόχος μας είναι η κορυφαία ασφάλεια και ευκολία στις συναλλαγές, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων και των πελατών σε μια νέα κουλτούρα ψηφιακών συναλλαγών που ανοίγει νέους ορίζοντες. Η ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας είναι μια πραγματικότητα και εργαζόμαστε διαρκώς ώστε να ενσωματώνουμε στις υπηρεσίες μας σύγχρονες και ολοκληρωμένες λύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα «έξυπνα» POS

Οι contactless συναλλαγές αποτελούν τη νέα παγκόσμια τάση πληρωμών με κάρτα. Η  ευκολία, η ασφάλεια και η ταχύτητα που προσφέρουν οι ανέπαφες συναλλαγές αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα, κερδίζοντας με διαφορά την προτίμηση των καταναλωτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 82% της νέας γενιάς καταναλωτών (millennials) προτιμά τις ανέπαφες συναλλαγές. Την ίδια προτίμηση δείχνει και το 55% των μεγαλύτερων σε ηλικία καταναλωτών (baby boomers).

Το 46% των καρτούχων παγκοσμίως, αντικατέστησαν τις κάρτες τους, με νέες που υποστηρίζουν την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών, και σύμφωνα με τη VISA, το 75% των συναλλαγών στην Ευρώπη, πραγματοποιούνται μέσω ανέπαφων συναλλαγών (tap-and-go).

Στο πλαίσιο αυτό που έχει διαμορφωθεί, κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως Google, Samsung και Apple επενδύουν στις ανέπαφες συναλλαγές, με τα δικά τους ψηφιακά πορτοφόλια (wallets)/contactless payments.

Η τεχνολογία NFC

H τεχνολογία NFC (Near Field Communications) αφορά την ασύρματη μετάδοση δεδομένων σε απόσταση μικρότερη από τα 10 εκατοστά χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ορισμένα Smartphones και Smartwatches έχουν πλέον τεχνολογία NFC που σου δίνει τη δυνατότητα να ψηφιοποιήσεις το πορτοφόλι σου και να κάνεις ανέπαφες πληρωμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία