Εκτεταμένους ελέγχους στην προέλευση γάλακτος για την παραγωγή της φέτας ζητά η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή δημοσιεύματα για νοθεία του προϊόντος από γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής.

Μάλιστα οι θεσσαλοί κτηνοτρόφοι ζητούν και την δημοσίευση των επωνυμιών των δύο γαλακτοβιομηχανιών, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα νόθευαν τη φέτα κατά τη διαδικασία παραγωγής της με αγελαδινό γάλα, καθώς επίσης και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Γάλα: Στα «τυφλά», χωρίς τιμή παραδίδουν οι κτηνοτρόφοι – Τερτίπια από τις γαλακτοβιομηχανίες [γραφήματα]

Η Ομοσπονδία των κτηνοτρόφων, υπενθυμίζει ότι βάσει νομοθεσίας το ΠΟΠ προϊόν «φέτα» της Ελλάδας έχει αποκλειστικά ως πρώτη ύλη το αιγοπρόβειο γάλα και οι νοθείες έλαβαν χώρα σε δύο χώρες του εξωτερικού. «Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για δύο επιμέρους περιπτώσεις κατά τις οποίες δύο ελληνικών συμφερόντων βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον θεσσαλικό κάμπο εντοπίστηκαν να έχουν διοχετεύσει ποσότητες με «ακατάλληλη» φέτα», τονίζει.

«Να προστατεύσουμε τη φέτα»

«Για ακόμα μια φορά το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας για ελέγχους στην προέλευση του γάλακτος στην παρασκευή της φέτας είναι επιτακτικό για την επιβίωση του κτηνοτροφικού κλάδου», σημειώνει, υπενθυμίζοντας ότι στην τελευταία επιστολή τους προς το ΥπΑΑΤ είχαν τονίσει την ανάγκη να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι στην προέλευση του γάλακτος στην παραγωγή της φέτας καθώς «φέτος υπάρχει μία τάση από αρκετές γαλακτοβιομηχανίες να «ρίξουν» την τιμή του πρόβειου γάλακτος στο 1,50 ευρώ παρόλο που χιλιάδες αιγοπρόβατα έχουν πνιγεί στις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel».

Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν να λείπουν χιλιάδες αιγοπρόβατα από την παραγωγή, να υπάρχει ζήτηση της φέτας και να υπάρχει η τάση να μειωθεί η τιμή στο αιγοπρόβειο γάλα, σημειώνοντας ότι τα δημοσιεύματα έρχονται να επιβεβαιώσουν «τους φόβους μας και για ακόμα μία φορά ζητάμε ελέγχους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε την φέτα καθώς αυτό το προϊόν μας κρατάει στο επάγγελμα και φέρνει έσοδα στην Ελλάδα».

Με βάση τα παραπάνω ζητούν από το ΥπΑΑΤ να δημοσιεύσει τις δύο γαλακτοβιομηχανίες που νόθευαν την φέτα καθώς επίσης και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. «Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι με όσους στον βωμό του κέρδους καταστρέφουν τον κτηνοτροφικό κλάδο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Δημήτρης Ρουσσέας (ΣΠΕΛ) στον ΟΤ: Το 50% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων δεν θα υπήρχε χωρίς λιπάσματα
AGRO |

Ρουσσέας στον ΟΤ: Με νέα προϊόντα λίπανσης στη μάχη για την κλιματική αλλαγή

Για τις αλλαγές που φέρνουν στη βιομηχανία λιπασμάτων και τον αγροτικό κόσμο οι «πράσινες» ευρωπαϊκές πολιτικές μιλά στον ΟΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων Δημήτρης Ρουσσέας