Μετά την παραίτηση της Ελίζαμπεθ Μπορν, ο Εμανουέλ Μακρόν διόρισε την Τρίτη τον 34χρονο υπουργό Παιδείας Γκαμπριέλ Ατάλ ως νέο πρωθυπουργό του, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να δώσει νέα πνοή στη δεύτερη θητεία του ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανέφεραν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή δεν θα οδηγήσει απαραίτητα σε κάποια σημαντική πολιτική αλλαγή, αλλά σηματοδοτεί την επιθυμία του Γάλλου προέδρου να προσπαθήσει να ξεπεράσει τις αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις του περασμένου έτους για το συνταξιοδοτικό και τη μετανάστευση και να βελτιώσει τις πιθανότητες του κεντρώου κόμματός του στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

Σημειώνεται δε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του Μακρόν υπολείπεται του κόμματος της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν κατά οκτώ έως δέκα μονάδες.

Θυμίζεται πως χθες, την παραίτησή της από την πρωθυπουργία έθεσε στη διάθεση του Εμανουέλ Μακρόν η Ελιζαμπέτ Μπορν, με τον Γάλλο πρόεδρο να την κάνει αποδεκτή.

Μάλιστα, ο Μακρόν, σε ανάρτησή του στο Twitter ευχαρίστησε τη Μπορν για την προσφορά της.

Στην επιστολή της παραίτησης της η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει ότι «σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην Γαλλία». Αναφέρει επίσης ότι εργάστηκε με πάθος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πρωθυπουργίας, έχοντας στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για τους Γάλλους πολίτες. Η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι αντελήφθη την πρόθεση του αρχηγού του κράτους να ορίσει νέο πρόσωπο στον πρωθυπουργικό θώκο.

«Το έργο σας στην υπηρεσία του Έθνους μας υπήρξε υποδειγματικό κάθε μέρα. Υλοποιήσατε το έργο μας με το θάρρος, τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα των γυναικών πολιτικών. Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ», ανέφερε ο πρόεδρος Μακρόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα