Επέστρεψε πανηγυρικά η Apple στην ετήσια λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες για εργαζομένους μετά την πτώση της πέρυσι, γεγονός το οποίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος η συμμετοχή της τεχνολογίας δεν ήταν και τόσο δυναμική μετά τις μαζικές απολύσεις στον κλάδο στη διάρκεια του έτους.

Η κατασκευάστρια της iPhone βρέθηκε στο Νο. 39 της λίστας που καταρτίζει η Glassdoor, αξιοποιώντας τις ανώνυμες κριτικές εργαζομένων.

Η Apple είναι μία από τις 31 τεχνολογικές εταιρείες που βρίσκονται στη φετινή λίστα, από 41 που ήταν πέρσι, αφήνοντας περισσότερο χώρο σε εργοδότες «παλιάς γραμμής», όπως τράπεζες, λιανοπωλητές και κατασκευαστές.

Πρώτη στη λίστα των καλύτερων εργοδοτών φιγουράρει η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης Bain & Co. και ακολουθεί η Nvidia.

Η τεχνολογία χάνει τη λάμψη της

«Η τεχνολογία έχει χάσει μέρος της λάμψης της σε σχέση με το προηγούμενο έτος», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Glassdoor, Daniel Zhao, προσθέτοντας ότι ωστόσο παραμένει ένας  εξαιρετικός κλάδος για όσους αναζητούν εργασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή εταιρειών από άλλους κλάδους «υποδηλώνει ότι επιστρέφουμε σε μια πιο ισορροπημένη αγορά εργασίας».

Ενώ η απόφαση της Apple να επαναφέρει τους υπαλλήλους της στο γραφείο το 2022 μπορεί να είναι η αιτία της έκπτωσής της από τη λίστα πέρσι, το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε μεγάλης κλίμακας απολύσεις σε σύγκριση με αντίστοιχες εταιρείες του κλάδου είναι αυτό που την επανέφερε.

Η άνοδος του 48% στις μετοχές της Apple πέρυσι – διπλάσια από την άνοδο του S&P 500 – πιθανότατα κράτησε επίσης τους εργαζομένους ικανοποιημένους.

Άλλες εξέχουσες εταιρείες τεχνολογίας στη λίστα είναι η Adobe,  στην 15η θέση, η Microsoft στην 18η θέση και η Google της Alphabet στην 26η θέση, ενώ η Salesforce, η Intel, η Netflix και η Yahoo βρέθηκαν εκτός.

Στα χρηματοοικονομικά, η Fidelity Investments ανέβηκε στη 10η θέση, από 18η την προηγούμενη χρονιά.

Οι νέες είσοδοι χρηματοπιστωτικών εταιρειών είναι οι Raymond James Financial στη θέση 14, η Barclays στη θέση 72 και η JPMorgan στη θέση 82.

Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής απέκτησε ιδιαίτερη σημασία για πολλούς εργαζόμενους πέρυσι, όπως υποδεικνύει ο τετραπλασιασμός των σχετικών αναρτήσεων στη Glassdoor, αλλά παράγοντες όπως οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας έχουν παραδοσιακά μεγαλύτερη βαρύτητα, σημείωσε ο Zhao.

Άλλοι κλάδοι

Η άνοδος της Bain στο Νο1 για έκτη φορά τροφοδοτήθηκε από τη φήμη της για βελτίωση των όρων σταδιοδρομίας, σύμφωνα με τον ίδιο. Επισημαίνεται, δε, ότι η Bain και η Google είναι οι μόνες δύο εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα κάθε χρόνο.

Την ίδια στιγμή, διπλασιάστηκε φτάνοντας τις 10 ο αριθμός των εταιρειών λιανικής στη φετινή λίστα.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες διπλασίασαν την παρουσία τους σε έξι. Μεταξύ αυτών η κατασκευάστρια ιατρικών συσκευών Boston Scientific και η εταιρεία κατασκευής κινητήρων Cummins και η Texas Instruments.

Σημειώνεται ότι λαμβάνονται υπόψη εταιρείες με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους που λαμβάνουν τουλάχιστον 75 αξιολογήσεις εργαζομένων κατά το περασμένο έτος σε εννέα χαρακτηριστικά στο χώρο εργασίας, όπως η αμοιβή, η κουλτούρα και τα ανώτερα στελέχη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή