Με κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τη διήμερη νευρικότητα, αλλά με την προσοχή να είναι σταθερά προσανατολισμένη στα στοιχεία που αναμένονται σήμερα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,7%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,42% στις 7.684 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,51% στις 16.775 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,43% στις 7.458 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική εταιρεία λιανικής Marks & Spencer σημειώνει απώλειες 5%, αφού επισήμανε τις «βραχυπρόθεσμες προκλήσεις», παρά την ισχυρή αύξηση των πωλήσεων των Χριστουγέννων. Εν τω μεταξύ, η Tesco σημειώνει άνοδο 1,3% μετά την άρση της πρόβλεψης για τα κέρδη της.

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ σήμερα, προκειμένου να έχουν μια καλύτερη εικόνα σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve. Στη συνέχεια, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αναμένεται την Παρασκευή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι traders ενίσχυσαν τα στοιχήματά τους για ένα pivot της Federal Reserve, αλλά ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 63%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές