Tην πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2024 κατά μία ημέρα νωρίτερα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, με στόχο την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων και προκειμένου να μειωθεί η χρονική απόσταση από την προηγούμενη πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2024.

Εφάπαξ συνταξιούχων: Δεν παίρνουν πίσω ούτε τις εισφορές τους

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών. Αναλυτικότερα, οι ημερομηνίες διαμορφώνονται ως ακολούθως:

  • Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 θα καταβληθούν:
  • οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ),
  • οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και
  • όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).
  • Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 θα καταβληθούν:
  • οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και
  • οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως ούτε τις εισφορές που πληρώνουν δεν παίρνουν από τις εφάπαξ αποζημιώσεις μισθωτοί που συνταξιοδοτούνται λόγω του Νόμου Κατρούγκαλου που έχει διατηρήσει η σημερινή κυβέρνηση. Την ίδια ώρα που ο ΕΦΚΑ υπόσχεται να πληρώσει έως το τέλος Φεβρουαρίου τα 13.000 εφάπαξ που εκκρεμούν.

Ειδικότερα, ο Νόμος Κατρούγκαλου προέβλεψε αναδρομικά ότι για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 και μετά οι ασφαλισμένοι αντί για εφάπαξ θα παίρνουν πίσω τις εισφορές τους άτοκα. Ετσι, αν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, παίρνουν λιγότερα και από αυτά που πλήρωσαν.

Πάντως τα εκκρεμή εφάπαξ που ανέρχονται σε 13.000 προβλέπεται να πληρωθούν έως τον Φεβρουάριο 2024 για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι νέες αιτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting

Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.