Ένα αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε πτήση εσωτερικού, της All Nippon Airways (ANA) στην Ιαπωνία επέστρεψε στο αεροδρόμιο, αφού αναφέρθηκε ρωγμή στο παράθυρο του πιλοτηρίου.

Σύμφωνα με το BBC, η πτήση NH1182 είχε αναχωρήσει από την πόλη Σαππόρο στο Χοκάιντο με προορισμό την Τογιάμα, στο κύριο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, όταν συνέβη το περιστατικό, από το οποίο δεν τραυματίστηκε κανένας από τους επιβαίνοντες.

Εκπρόσωπος της ANA, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι η ρωγμή εντοπίστηκε καθώς η πτήση περνούσε πάνω από το Χακοντάτε. «Δεν ήταν κάτι που επηρέασε τον έλεγχο ή την πίεση της πτήσης», δήλωσε.

Το αεροπλάνο κατευθύνθηκε πίσω στο αεροδρόμιο, από όπου απογειώθηκε, όπου πραγματοποίησε ασφαλή προσγείωση.

Ο εμπειρογνώμονας, Τζον Στρίκλαντ, δήλωσε ότι η αιτία της ρωγμής είναι ακόμη άγνωστη: «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μερικές φορές, κάτι μπορεί να χτύπησε το παράθυρο, για παράδειγμα ένα πουλί, μια μεγάλη χαλαζόπτωση, δεν είναι κάτι ανήκουστο».

«Ενίοτε μπορεί να συμβεί και λόγω πίεσης, από φθορά» πρόσθεσε, «αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο».

Είπε ότι η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει πιθανότατα να αντικαταστήσει ολόκληρο το παράθυρο, όχι μόνο το σπασμένο τμήμα, για να βεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος είναι απολύτως ασφαλές.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 59 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Για τους επιβάτες οργανώθηκαν εναλλακτικές πτήσεις.

Δεύτερο κρούσμα μετά το περιστατικό της Alaska Airlines

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Ωστόσο, στην πτήση της ANA δεν ήταν ένα από τα αεροσκάφη 737 MAX 9 της Boeing, αλλά μια παλαιότερη έκδοση η οποία «δεν ήταν καθόλου παλιά», τόνισε ο Στρίκλαντ.

Όλα τα αεροσκάφη Boeing 737-9 έχουν καθηλωθεί στο έδαφος από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή πολιτικής αεροπορίας FAA, μετά την έκρηξη που υπέστη ένα αεροσκάφος της Alaska Airlines, κατά την οποία ένα πάνελ καμπίνας έπεσε από το νέο αεροπλάνο στον αέρα, αφήνοντας μια τεράστια τρύπα στο πλάι της ατράκτου, την περασμένη εβδομάδα.

Το εν λόγω αεροπλάνο, που μετέφερε 177 επιβάτες και πλήρωμα, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην αμερικανική πολιτεία Όρεγκον.

Την Παρασκευή, η FAA παρέτεινε επ’ αόριστον την απαγόρευση προσγείωσης των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9 για περαιτέρω ελέγχους ασφαλείας και δήλωσε ότι θα αυστηροποιήσει την εποπτεία της ίδιας της Boeing.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευρωεκλογές: Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ
Επικαιρότητα |

Tι πρόκειται να δούμε στις ευρωεκλογές – Το φάντασμα της αποχής και το μαύρο μπλοκ

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στα κομματικά επιτελεία για τις ευρωεκλογές με το μεγάλο στοίχημα να είναι η συμμετοχή των πολιτών και ο μεγάλος φόβος η άνοδος της ακροδεξιάς.