Οι αντάρτες Χούθι θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και δεν θα πτοηθούν από τα αμερικανικά πλήγματα κατά της οργάνωσης. Αυτό διαμήνυσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος χαρακτήρισε τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη «πράξη ηλιθιότητας», και ξεκαθάρισε ότι οι Χούθι θα συνεχίσουν να στοχεύουν πλοία που ανήκουν στο Ισραήλ και πηγαίνουν στα λιμάνια του.

«Το πιο επικίνδυνο είναι ότι αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί στην Ερυθρά Θάλασσα θα βλάψει όλη τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα, ακόμη και τα πλοία που δεν πηγαίνουν στην Παλαιστίνη, ακόμη και τα πλοία που δεν είναι ισραηλινά, ακόμη και τα πλοία που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα, επειδή η θάλασσα έχει γίνει αρένα μαχών, πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων», είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Ποιοι ειναι οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη;

Προειδοποιήσεις από Βρετανία

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, είχε τονίσει ότι η Βρετανία θα μπορούσε να χτυπήσει ξανά στόχους των Χούθι στην Υεμένη εάν η ανταρτική οργάνωση συνεχίσει να επιτίθεται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι μαχητές που συνδέονται με το Ιράν θα μπορούσαν να αναγκάσουν να αυξήσουν τις επιθέσεις της Βρετανίας σε στόχους τους στο Ιράν, εάν εμποδίσουν εκ νέου τη διέλευση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην πολυσύχναστη θαλάσσια εμπορική οδό.

Νέα πλήγματα από ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έπληξαν μία ακόμα τοποθεσία στην Υεμένη νωρίς το Σάββατο, αφού οι Χούθι ορκίστηκαν εκδίκηση για τη βομβαρδιστική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί και η RAF μια μέρα νωρίτερα.

Γράφοντας στην Sunday Telegraph, ο Κάμερον σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές «έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα» στους Χούθι ότι «είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε» τις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

Και άφησε να εννοηθεί ότι η Βρετανία θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κοινές επιθέσεις με τις ΗΠΑ ώστε να πλήξουν ξανά τους σιίτες αντάρτες εάν συνεχίσουν να στοχοποιούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Θα συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας. Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Και, το κρίσιμο, θα είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τα λόγια με πράξεις», πρόσθεσε ο Κάμερον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία