Είναι πολύ νωρίς να μπει στην ατζέντα των συζητήσεων η  μείωση των επιτοκίων και δεν είναι σίγουρη μια τέτοια απόφαση το 2024 υπσστήριξε μια από τις δυνατές φωνές του στρατοπέδου των γερακιών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Ακόμη και αν η ΕΚΤ έχει προχωρήσει σε μια  πρωτοφανή για την ιστορία σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής αποφασίζοντας 10 συνεχόμενες φορές να αυξήσει τα επιτόκια, ωστόσο δεν υπάρχει  καμμία εγγύηση για το έτος 2024 ότι θα τα μειώσει» τόνισε ο  Ρόμπερτ Χόλτσμαν. «Η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής δείχνει ήδη τον αντίκτυπό της στην επιβράδυνση του πληθωρισμού, αλλά θα ήταν ακόμη πρόωρο να σκεφτούμε μειώσεις επιτοκίων» πρόσθεσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

Διοικητής Τράπεζας της Αυστρίας: Μπορεί και πάνω από 4% τα επιτόκια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην τελευταία συνεδρίασή της. Η σιδηρά κυρία της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έστειλε μήνυμα στις αγορές που τιμολογούν ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων το Μάρτιο ότι μια τέτοια εκτίμηση μπορεί να είναι πρόωρη. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ανησυχία ο πληθωρισμός να κινηθεί πάλι ανοδικά του επόμενους μήνες.

«Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα φθάσει πιθανότατα τον στόχο του 2% της ΕΚΤ τα επόμενα δύο χρόνια, αν και η πορεία προς τα εκεί θα είναι δύσκολη» εκτιμά ο Χόλτσαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή