Το απόλυτο «play» για το 2024

· Δεν υπάρχει διεθνής αναλυτής και επενδυτικός οίκος που να μην εκθειάζει τις ελληνικές τράπεζες.

· Και το turnaround story που κατάφεραν να ολοκληρώσουν μέσα σε σχετικά σύντομο διάστημα.

· Οι τελευταίες εκθέσεις με τις νέες τιμές στόχους το επιβεβαιώνουν.

· Οι αναβαθμίσεις διαδέχονται η μία την άλλη και όλοι ποντάρουν στο θετικό σενάριο.

· Καταλυτικό ρόλο παίζει, όπως μας λένε άνθρωποι της αγοράς, και το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά από περίπου 16 χρόνια ετοιμάζονται να μοιράσουν μέρισμα.

· Διόλου αμελητέο γεγονός που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει.

· Ωστόσο, δεν θα έπρεπε και κάποιος να φυλάει μια πισινή; Λέμε τώρα…

—————-

H win win συμφωνία Βαρδινογιάννη – Καφούνη στην ηλεκτροκίνηση

· Ικανοποίηση υπάρχει σε Motor Oil και Σταύρο Καφούνη για την πορεία της Automotive Solutions.

· Η εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο από τον ενεργειακό όμιλο της οικογένειας Βαρδινογιάννη συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

· Πληροφορούμαστε πως το σχέδιο που έχουν χαράξει οι δύο πλευρές εξελίσσεται ομαλά, και αποδίδει ήδη σημαντικούς καρπούς.

· Στην πιάτσα θεωρούν δεδομένο πως το επόμενο διάστημα θα λανσαριστούν και άλλες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του e-mobility και της μικροκινητικότητας.

· Η ηλεκτροκίνηση άλλωστε είναι από τους πλέον υποσχόμενους τομείς της οικονομίας, η οποία μπορεί να φέρει υψηλές αποδόσεις.

—————

Σκέψεις για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του πλαφόν

· Εισηγήσεις για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους μαθαίνουμε πως υπάρχουν στις πολυεθνικές που παράγουν και διακινούν στην ελληνική αγορά βρεφικό γάλα.

· Το συγκεκριμένο μέτρο εκτιμάται πως έχει πολλά «τρωτά» σημεία και μπορεί να πέσει στο ΣτΕ ως αντισυνταγματικό.

· «Δεν υπάρχει κάποια έκτακτη συνθήκη, όπως μια σοβαρή κρίση που να δικαιολογούν τέτοιους είδους μέτρα που θυμίζουν άλλες εποχές», μας λέει παράγοντας του κλάδου.

· Ο ίδιος υποστηρίζει πως τα μέτρα της κυβέρνησης βασίστηκαν σε στοιχεία για τις τιμές του βρεφικού γάλακτος που δεν αντικατοπτρίζουν ούτε στο ελάχιστο την πραγματικότητα.

· Και αυτό όπως τονίζει γιατί η έρευνα που εκπόνησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού βασίστηκε στον δείκτη αγοραστικής δύναμης CPL του ΟΟΣΑ και όχι καθαρές τιμές των προϊόντων.

· «Φάγαμε πολύ ξύλο, ότι πουλάμε αρκετά πιο ακριβά από την υπόλοιπη Ευρώπη χωρίς λόγο…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

· Η μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση βέβαια δεν είναι εύκολη. Ακόμη και για τόσο μεγάλες και ισχυρές πολυεθνικές με παρουσία σε όλο τον κόσμο.

· Οι τελικές αποφάσεις πάντως, όπως όλα δείχνουν, θα ληφθούν μετά τις συναντήσεις που θα έχουν με τον υπουργό Ανάπτυξης τα επόμενα 24ώρα.

—————-

Έρχεται νέο Kiko Milano στην Τσιμισκή

· Μια πολύ σημαντική συμφωνία «έκλεισε» πριν από μερικά 24ώρα ο όμιλος Φάις.

· Πληροφορούμαστε πως η εταιρεία του δραστήριου Σάμι Φάις έδωσε τα χέρια για την εκμίσθωση κεντρικού καταστήματος στην Θεσσαλονίκη 120 τ.μ, για τις ανάγκες επέκτασης της Kiko Milano.

· Το σημείο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Τσιμισκή θα αποτελέσει τη «ναυαρχίδα» του ιταλικού brand καλλυντικών στη συμπρωτεύουσα.

· Στόχος, όπως μαθαίνουμε, είναι να υποδεχθεί το καταναλωτικό κοινό του σε περίπου δύο μήνες από σήμερα.

· Η εταιρεία αναζητά ακόμη δυο σημεία στη Βόρεια Ελλάδα ενώ ετοιμάζεται να επεκτείνει την παρουσία της τόσο σε Βουλγαρία όσο και στην Ρουμανία.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino