Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 940 πλειστηριασμοί είναι έτοιμοι προς διενέργεια αυτή την εβδομάδα. Ο μπαξές των ηλεκτρονικών σφυριών αυτής της εβδομάδας έχει από όλα. Ιστορικές επιχειρήσεις-εκδοτικές, ξενοδοχεία και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

Το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει ξανά για την πολυτελή κατοικία του Βασίλη Τσιάρτα,παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στο Μαρούσι καθώς οι προηγούμενοι είχαν καταστεί άγονοι. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 κι έχει επισπεύδουσα τη Cepal με τιμή πρώτης προσφοράς 1,815 εκατ. ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Τι αλλάζει στους όρους των στεγαστικών δανείων με κοινοτική οδηγία

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης πρόκειται για μια διώροφη οικία με υπόγειο και πισίνα. Η οικοδομή αποτελείται από: – υπόγειο επιφάνειας 316,54 τ.μ., – ισόγειο επιφάνειας 199,25 τ.μ. και – πρώτο όροφο επιφάνειας 184,67 τ.μ. Το υπόγειο περιλαμβάνει 4 θέσεις σταθμεύσεως αυτοκινήτων, αποθήκη, Garage, μηχανοστάσιο, αποθήκη, πλυντήριο — σιδερωτήριο, λινοθήκη, αποθήκη, ψυγείο κουζίνας, W.C., Lift, σκάλα ανόδου, Garage και ράμπα και το γκαράζ έχει επιφάνεια 86,04 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει την είσοδο του κτιρίου, καθιστικό, γραφείο, τραπεζαρία, W.C., Lift, σκάλα και τρεις (3) ημιϋπαίθριους χώρους. Ο πρώτος (Α’) όροφος περιλαμβάνει το δώμα, δύο (2) υπνοδωμάτια, ξενώνα, Dressing Room, ξενώνα, τρία λουτρά, Sauna, σκάλα, Lift, W.C., δώμα, Masterbedroom, ημιϋπαίθριο χώρο, δώμα, λουτρό και δύο (2) ξύλινες πέργκολες.

Πρώτος πλειστηριασμός στη λίστα (όσον αναφορά την τιμή), αυτή την εβδομάδα φιγουράρει αυτός της εταιρείας Ψυγεία Ταΰγετος για τις 17 Ιανουαρίου .Στο πλειστηριασμό βγαίνουν οι εγκαταστάσεις από τα «Ψυγεία Ταΰγετος», στον Πειραιά, με τιμή εκκίνησης τις 5.010.000ευρώ, με επισπεύδουσα την Cepal. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1961 προσφέροντας υπηρεσίες logistics στους πελάτες της με ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία.

Δύο ημέρες αργότερα στις 19 Ιανουαρίου χτυπάει το ηλεκτρονικό σφυρί για τις εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις της οικογένειας Μοσχονάς στη Σάμο.Πρόκειται για δύο ξενοδοχειακές μονάδες το Ilios hotel και το SamosSun (βγαίνoυν για πολλοστή φορά) με τιμή εκκίνησης τα 1,460.000 ευρώ και 2,400.000 ευρώ αντίστοιχα και επισπεύδουσα εταιρεία είναι η Ιntrum. Το ξενοδοχείο «Samossun» είναι τριών αστέρων, δυναμικότητας 66 δωματίων

(128 κλινών) θερινής λειτουργίας στη θέση «Σουλειμάνι» ή «Πολυκράτειο Πολιτεία»Δ.Κ. Πυθαγορείου .Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης ,πρόκειται για συγκρότημα έξι αυτοτελών κτισμάτων. Το ξενοδοχείο έχει καλό επίπεδο συντήρησης και λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο τέλη Μαίου-μέσα Οκτωβρίου. Διαθέτει πισίνα και poolbar. .Το Ξενοδοχείο «Ilios» είναι τριών αστέρων, δυναμικότητας 38 δωματίων (73 κλινών) θερινής λειτουργίας στη θέση «Σουλειμάνι» ή «Πολυκράτειο Πολιτεία».Σύμφωνα με την έκθεση των εκτιμητών το ξενοδοχείο έχει καλό επίπεδο συντήρησης και λειτουργεί κατά τη θερινή περίοδο τέλη Μαίου-μέσα Οκτωβρίου. Αποτελείται από ένα ενιαίο τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 1.649,57μ2 από τα οποία τα 1.485,44 είναι κύριας χρήσης και τα υπόλοιπα 164,13μ2 βοηθητικής.

Το ηλεκτρονικό σφυρί χτυπάει για τον Όμιλο Κουρή, καθώς για τις 18 Ιανουαρίου 2024 έχουν προγραμματιστεί εις βάρος του δύο πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions. Ο πρώτος πλειστηριασμός

αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική στον Ταύρο, τη ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών επιχειρήσεων του Γιώργου Κουρή, μεταξύ των οποίων, η εφημερίδα “Αυριανή” και το “Κανάλι 29”. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,635 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός στρέφεται κατά της “Εκδοτικές Επιχειρήσεις Νίκη” και αφορά κτίριο που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, στην Δήμητρος 31. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 1,115 εκατ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός που αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική στον Ταύρο αφορά οικόπεδο με επιφάνεια 1.323,44 τ.μ. βρίσκεται εντός του Οικοδομικού Τετραγώνου 161 και επί της οδού Δήμητρας στην οποία φέρει τον αριθμό

31, μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο της πόλεως Ταύρου, της περιφέρειας του ομώνυμου Δήμου. Το οικοδομικό συγκρότημα του ακινήτου αποτελείται από δύο βασικούς κτιριακούς όγκους: Ο ένας περιλαμβάνει την οικοδομή των βιοτεχνικών χώρων και γραφείων στους οποίους εγκαταστάθηκαν και λειτούργησαν κατά την τελευταία 20ετία οι εκδοτικές και ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες του συγκροτήματος Κουρή (ΚΤΙΡΙΟ «Α») ενώ ο δεύτερος κτιριακός όγκος (ΚΤΙΡΙΟ «Β») ο οποίος κτίστηκε μεταγενέστερα περιλαμβάνει μόνο το κλιμακοστάσιο και τον ανελκυστήρα που εξυπηρετούν την κατακόρυφη επικοινωνία μεταξύ των ορόφων, δεδομένου ότι η σκάλα που υπάρχει στο κτίριο των βιοτεχνικών χώρων και γραφείων δεν πληροί λόγω της διάταξης αλλά και της θέσης της ούτε τις λειτουργικές ανάγκες των χρηστών του κτιρίου, ούτε τις απαιτήσεις του κανονισμού πυροπροστασίας. Τα δύο παραπάνω κτίρια διαθέτουν υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους πάνω από το ισόγειο και δώμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα
Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων
Ακίνητα |

Η Πορεία της Ελληνικής Κτηματαγοράς και οι Επενδυτικές Προκλήσεις στις Συναλλαγές Ακινήτων

Παρά τις σύγχρονες επενδυτικές προκλήσεις (ενδεικτικά αύξηση κατασκευαστικού κόστους, αύξηση επιτοκίων, πράσινη μετάβαση), η  διατήρηση του θετικού ρυθμού ανάπτυξης καθιστά αναγκαία τη σταθερότητα του νομοθετικού και εν γένει επενδυτικού πλαισίου