Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) μπαίνει η εταιρεία Betshop (B2B Gaming Services (Malta) Limited) στην οποία πριν δυόμιση μήνες επιβλήθηκε πρόστιμο 500.000 ευρώ για έλλειψη φορολογικής ενημερότητας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Οκτωβρίου 2023 η ΕΕΕΠ ανακοίνωσε την απόφασή της να επιβάλλει πρόστιμο 500.000 ευρώ στην εταιρεία Betshop.

Η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει στην απόφαση της με αριθμό 43/2/30.10.2023 ότι η διοικητική κύρωση αφορά «στην παραβίαση των όρων χορήγησης των Αδειών Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Διαδικτύου». Η εταιρεία δεν διέθετε φορολογική ενημερότητα επειδή βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα φορολογικής αντιδικίας με το Δημόσιο για φορολογικό έλεγχο που ανατρέχει στο έτος 2016.

Μπορεί ο διαδικτυακός πάροχος να είχε κληθεί να προσκομίσει φορολογική ενημερότητα μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2023 μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η σύσταση της Επιτροπής

Η ΕΕΕΠ προχώρησε στην σύσταση επιτροπής Ακρόασης η οποία θα εξετάσει κάθε υπόθεση που αφορά διαδικτυακό πάροχο.

Σύμφωνα με την  απόφαση συγκροτείται τριμελής Επιτροπή Ακροάσεων της Ε.Ε.Ε.Π. που απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

  • Δημήτριος Ντζανάτος του Σπυρίδωνος, Πρόεδρος της ΕΕΕΠ, ως Πρόεδρος της Επιτροπής,
  • Χριστίνα Λάππα του Αθανασίου, Μέλος της ΕΕΕΠ, ως μέλος της Επιτροπής, και
  • Άγγελος Πουλέας του Σπυρίδωνος, Μέλος της ΕΕΕΠ, ως μέλος της Επιτροπής.

Η Επιτροπή είναι αρμόδια για την έρευνα και την εξέταση θεμάτων και τη διενέργεια ακροάσεων των ενδιαφερόμενων κάθε φορά μερών, σε περιπτώσεις βεβαίωσης παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν στα παίγνια που διοργανώνονται και διεξάγονται από τους Κατόχους Άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και από τα πρόσωπα που διοργάνωναν και διεξήγαγαν αντίστοιχα παίγνια.

Η Επιτροπή Ακροάσεων πρόκειται να εξετάσει την υπόθεση και στη συνέχεια τάσσει προθεσμία υποβολής γραπτού υπομνήματος.

Κατόπιν, καλεί τον Ελεγχόμενο σε προφορική ακρόαση. Τα έγγραφα υπομνήματα, καθώς και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της τυχόν προφορικής ακρόασης, υποβάλλονται στην ολομέλεια της Ε.Ε.Ε.Π. προς λήψη σχετικής απόφασης επί της επιβολής ή μη των προβλεπομένων διοικητικών μέτρων και κυρώσεων.

Η Επιτροπή Ακροάσεων διατυπώνει και υποβάλλει εγγράφως στην ολομέλεια της Ε.Ε.Ε.Π., σύνοψη με τα κύρια συμπεράσματα που προέκυψαν από την ακρόαση.

Από την πλευρά του, ο  Πρόεδρος της ΕΕΕΠ δύναται να εισαγάγει, κατά την κρίση του, υποθέσεις ακρόασης Ελεγχόμενων προσώπων απευθείας στην Ολομέλεια.

Στην περίπτωση που μέχρι να οριστεί ακρόαση η εταιρεία Betshop δεν υποβάλλει φορολογική ενημερότητα, κάτι που επιβάλλει ο νόμος, τότε η Αρχή μπορεί και να προχωρήσει ακόμα και σε ανάκληση της άδειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στουρνάρας: Η έξοδος μιας τράπεζας από την αγορά θα πρέπει να πραγματοποιείται με συντεταγμένο τρόπο
Επιχειρήσεις |

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τις τράπεζες

Σε καμία τράπεζα δεν θα πρέπει να της επιτρέπεται να μετακυλήσει το κόστος της δικής της κακοδιαχείρισης στον φορολογούμενο μόνο και μόνο επειδή θεωρείται «πολύ μεγάλη για να αποτύχει»