Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Microsoft Μπράντ Σμίθ , στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Νταβός 2024: Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ), καθώς και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και στον τομέα της ΤΝ.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Νταβός ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας RWE Μάρκους Κρέμπερ, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa για δραστηριότητες στην Ευρώπη, Σαρλότ Χόγκ και τον πρόεδρο για επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου GMR Σρινιβας Μπομιντάλα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στο δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ. Εκανε εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό λέγοντας: «κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να το διαχειριστούμε με δίκαιη και αυστηρή πολιτική».

Όπως είπε «το θέμα είναι ποιος καθορίζει ποιος εισέρχεται στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να είναι οι διακινητές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απερίσκεπτοι και ευθύνονται για πολυάριθμους θανάτους. Πρέπει εμείς να το καθορίζουμε. Επομένως, μπορείς να χτίσεις έναν μεγάλο φράχτη, αλλά χρειάζεσαι επίσης μια μεγάλη πόρτα. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Άμεσες ξένες επενδύσεις

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ζήτημα της ενίσχυσης με 50 δισ. στην Ουκρανία, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Eίμαι αρκετά βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Ουγγαρίας και να πετύχουμε τη συμφωνία».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα αναπτύσσεται ταχύτερα από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης.

«Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. Έχουμε οικοδομήσει αυτό που θεωρώ ότι θα είναι μια βιώσιμη δυναμική. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό: φέρνουμε στη χώρα σημαντικό ποσοστό άμεσων ξένων επενδύσεων.

Το χρέος μας σε σχέση με το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό ρεκόρ. Αν κοιτάξετε τα ελληνικά spreads, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται κοντά στα ισπανικά ομόλογα. Ποιος θα πίστευε ότι αυτό θα ήταν εφικτό στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης;», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα