Με στόχο την ενιαία στάση για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας του Νότου της ομάδας EUMED-9, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, το οποίο συγκαλείται με ελληνική πρωτοβουλία.

Παράλληλα, σειρά σημαντικών επαφών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή, θα έχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στις Βρυξέλλες, ο οποίος θα συμμετέχει στο προγραμματισμένο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Τρίτης 23 Ιανουαρίου.

Αυγενάκης: Η διεθνής κοινότητα έχει αντιληφθεί τον ρόλο της αγροτικής διπλωματίας

Στο συμβούλιο των υπουργών η βελγική προεδρία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασιών της για το τρέχον εξάμηνο στον τομέα της γεωργίας και της αλιείας, ενώ μεταξύ άλλων αναμένεται να πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση σχετικά με τον στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας στην Ευρώπη.

Η συνεδρίαση της ομάδας EUMED-9

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στις 08:00, ύστερα από ελληνική πρωτοβουλία, θα πραγματοποιηθεί, η πρώτη συνεδρίαση για θέματα γεωργίας της ομάδας EUMED-9, την οποία αποτελούν οι χώρες του νότου της ΕΕ (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Σλοβενία και Κροατία), προκειμένου να συζητήσουν και να ακολουθήσουν μια ενιαία στάση σε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επί τάπητος θα τεθούν, μεταξύ άλλων:

1. Η κλιματική κρίση και τι πρέπει να βελτιώσει η ΕΕ για να είναι αποτελεσματική σε περιπτώσεις όπως η Θεσσαλία.

2. Το πρόβλημα της ακαρπίας και του περονόσπορου.

3. Το πρόβλημα των ψαριών εισβολέων (λαγοκέφαλο και λεοντόψαρο), που αφορά όλες τις μεσογειακές χώρες.

Στις 11:00 – 16:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Βιο ασφάλεια και εμβολιασμός: σημαντικά εργαλεία στην πρόληψη, στον έλεγχο και στην εκρίζωση των ασθενειών στα ζώα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΥπΑΑΤ: Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
AGRO |

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

 «Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων της χώρας, αλλά και η διευκόλυνση των διαδικασιών για την σύσταση νέων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης