Η JM Smucker Co. βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων με την αντισυμβατική πολιτική επιστροφής στο γραφείο. Ακριβώς όπως άλλες εταιρείες έσφιξαν τα λουριά σχετικά με τις εβδομαδιαίες απαιτήσεις προσωπικής παρουσίας, ο Smucker παρουσίασε κατευθυντήριες γραμμές που ενθάρρυναν τους υπαλλήλους να έρχονται κατά τη διάρκεια των «βασικών εβδομάδων», που μεταφράζονται περίπου από την Τρίτη έως την Πέμπτη κάθε δεύτερη εβδομάδα, αναφέρει το financial post.

Εργασία: Η ώρα της Μεγάλης Διαπραγμάτευσης

Μετά από πολλή σκέψη, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Smucker και η ηγετική του ομάδα επέλεξαν αυτόν τον ρυθμό ως έναν τρόπο να διατηρήσουν τις αναβαθμίσεις της ποιότητας ζωής των υπαλλήλων του, αφιερώνοντας παράλληλα άφθονο χρόνο για προσωπική εργασία. Οι εργαζόμενοι συχνά δεν απαιτείται να μετεγκατασταθούν για να είναι πιο κοντά σε γραφεία, όπως τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Orrville του Οχάιο, αν και αναμένεται να πληρώσουν τον δικό τους τρόπο μετακίνησης εάν αποφασίσουν να ζήσουν πιο μακριά.

Μέχρι στιγμής, ο Smucker λέει ότι η πολιτική ήταν επιτυχής. Πολλοί εργαζόμενοι κάνουν πλήρη χρήση της πρόσθετης ευελιξίας, επιλέγοντας να ζήσουν οπουδήποτε από την Καλιφόρνια έως το Κολοράντο και το Κονέκτικατ για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια και να πετάξουν για να είναι στο γραφείο για τις «βασικές εβδομάδες (core weeks)». Τουλάχιστον 12 εταιρείες έχουν επικοινωνήσει με τον Smucker για να ρωτήσουν πώς το κάνει να λειτουργεί.

Το Work Shift συζήτησε με τον Smucker την πολιτική, τις προκλήσεις της και γιατί οι μεγάλες τράπεζες μπορεί να επιλέξουν διαφορετικό δρόμο.

Πώς εξελίσσεται η πολιτική των «βασικών εβδομάδων»;

Πάει πολύ καλά. Ποικίλλει ανάλογα με τη λειτουργία – αν βρίσκεστε σε ένα εργοστάσιο, είστε εκεί κάθε μέρα. Εάν βρίσκεστε σε τμήμα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, αυτές οι ομάδες εργάζονται σε ένα τεχνικό κτίριο με εργαστήρια και πιλοτικές εγκαταστάσεις. Υπάρχει μια κοινότητα πρακτικής, όπου θέλουν να μοιραστούν πληροφορίες. Έτσι, αυτοί οι άνθρωποι έρχονται πραγματικά από Δευτέρα έως Πέμπτη, κάθε εβδομάδα.

Αλλά οι υπόλοιποι εταιρικοί υπάλληλοι, περάσαμε όλοι μαζί την πανδημία και συνειδητοποιήσαμε ότι όταν ήμασταν απομακρυσμένοι, η ζωή μας άλλαξε. Κάναμε τα πράγματα διαφορετικά. Γυμναζόμασταν σε διαφορετική ώρα της ημέρας, φροντίζαμε έναν άρρωστο ή έναν ηλικιωμένο συγγενή. Πήγαμε τα παιδιά μας στο σχολείο, μπορέσαμε να εμφανιστούμε εγκαίρως στον αγώνα ποδοσφαίρου.

«Να έχει νόημα»

Συνειδητοποιήσαμε, όλοι μας ως άτομα, ότι υπάρχει πραγματικά ένα όφελος σε αυτό, και μπορώ ακόμα να κάνω τη δουλειά μου. Και έτσι η αρχή είναι «παρουσία με σκοπό». Θέλουμε να είστε εκεί, και όταν είστε εκεί, να το κάνετε να έχει νόημα.

Είχα ανησυχίες σχετικά με την καθοδήγηση για νεότερους υπαλλήλους. Θα έχουν την έκθεση στους πιο έμπειρους ηγέτες της εταιρείας; Υπήρξαν κάποιες σκόπιμες προσπάθειες από τους ηγέτες να περάσουν το χρόνο με τους νεότερους υπαλλήλους για να τους βάλουν στο γραφείο.

Κάνουμε μόνο μία εβδομάδα τον Ιούλιο και μία εβδομάδα τον Δεκέμβριο, επειδή οι άνθρωποι ταξιδεύουν αυτούς τους μήνες. Το καλοκαίρι κάνουμε μια λαϊκή αγορά μία ημέρα την εβδομάδα, ή έχουμε καντίνες. Βάζουμε συγκεκριμένα τις συναντήσεις μας στο δημαρχείο τις ημέρες που γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι πρόκειται να είναι μέσα, τότε θα κάνουμε μια ευτυχισμένη ώρα με όλους. Ποτέ δεν συνηθίζαμε να σερβίρουμε αλκοόλ στην πανεπιστημιούπολη – οπότε αυτό είναι κάτι καινούργιο και οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι.

Έχουν προκύψει άλλες προκλήσεις; Τι να κάνετε με όλο τον κενό χώρο;

Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Είναι μια μεγάλη πανεπιστημιούπολη, είναι μια όμορφη πανεπιστημιούπολη. Είναι πολύ ανοιχτό, πολύ φυσικό φως. Έχουμε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας, έχουμε ένα πολύ ωραίο γυμναστήριο, έχουμε ένα γήπεδο μπάσκετ πλήρους μεγέθους, έχουμε μια κλινική υγείας. (Ο Smucker είπε ότι η κλινική υγείας διακόπηκε λόγω της μείωσης της χρήσης.)

Σε μια μέρα ρεπό, υπάρχουν ακόμα μερικές εκατοντάδες άνθρωποι εκεί, αλλά αισθάνεται άδειος επειδή όλοι είναι τόσο απλωμένοι. Έτσι, δεν έχουμε απαντήσει στην ερώτηση: διατηρούμε ακόμα όλο τον χώρο που έχουμε; Αλλά έχουμε μιλήσει για ιδέες όπως (μετατροπή) μέρους του γραφείου σε condos.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις εταιρείες που προωθούν μια πιο παραδοσιακή επιστροφή στο γραφείο;

Πρέπει να κάνετε ό, τι είναι σωστό για κάθε εταιρεία. Η Νέα Υόρκη είναι μια διαφορετική αγορά. Κοιτάξτε τις τράπεζες. Κοιτάξτε την Goldman Sachs και την JPMorgan Chase. Ο David (Solomon, Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc.) και ο Jamie (Dimon, Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan & Chase Co.) ακολουθούν μια πιο παλιομοδίτικη προσέγγιση.

Είναι δύσκολο, γιατί από τη μία πλευρά, πρέπει να κάνετε ό, τι είναι σωστό για τους υπαλλήλους σας. Από την άλλη, έχετε όλα αυτά τα άδεια κτίρια εδώ κάτω. Και έχετε όλη αυτή την ακίνητη περιουσία. Αν ήμουν στη θέση τους, θα έκανα κάτι διαφορετικό; Ίσως. Αλλά ξέρω τι δούλεψε για εμάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή