
Ολοκληρώθηκε η εξυγίανση των ρυπασμένων περιοχών στο Ελληνικό που σχετίζεται με προηγούμενες χρήσεις, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αεροδρόμιο κ.λπ.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, η εξυγίανση των ρυπασμένων υπογείων υδάτων συνεχίζεται και στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Το έργο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο απορρύπανσης εδάφους και υπογείων υδάτων στην Ελλάδα, με στόχο την εξυγίανση της συνολικής έκτασης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου και την ελαχιστοποίηση παραγωγής αποβλήτων, σε μια έκταση που είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη από την Lamda Development.
Ειδικότερα σύμφωνα με ενημερωτικά στοιχεία από την Lamda που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, περισσότεροι από 60.000 τόνοι ρυπασμένων εδαφών που αντιστοιχούν σε 14 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων και 3.700 m3 υπογείων υδάτων έχουν εξυγιανθεί. Την ίδια στιγμή, προχωρούν με ταχύτατα βήματα και τα αντιπλημμυρικά έργα, με την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης- όπως έχει ανακοινωθεί- να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Η διευθέτηση του ρέματος των Τραχώνων με χωρητικότητα διπλάσια της υφιστάμενης, είναι ένα πρωτοποριακό έργο που αποτελεί μέρος της ισχυρής αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού.
Η νέα, σύγχρονη πόλη του Ελληνικού όπως επισημαίνεται από την εταιρία, «θωρακίζεται» απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που είναι ήδη ορατές γύρω μας. Η κοίτη του ρέματος απελευθερώνεται, με στόχο την αναζωογόνηση του τοπικού οικοσυστήματος και τη δημιουργία μιας πράσινης περιοχής αναψυχής. Το μήκος του ρέματος είναι 3 χλμ. και το μέγιστο βάθος εκσκαφής είναι έως 8 μέτρα. Έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60% οι εκσκαφές για τα αντιπλημμυρικά έργα. H ολοκλήρωσή του αναμένεται τον Ιούλιο του 2024. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρωθεί το 88% των εκσκαφών και το 65% των σκυροδετήσεων στους κεντρικούς συλλέκτες όμβριων υδάτων. Η ζώνη του ρέματος μετατρέπεται σε μια πράσινη περιοχή αναψυχής. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες οριοθέτησης και του ρέματος του Αεροδρομίου ή Ευρυάλης, όπως ήταν γνωστό στο παρελθόν. Και τα δύο ρέματα βρέθηκαν για δεκαετίες ασφυκτικά περιορισμένα στα στενά όρια του πρώην αεροδρομίου, αλλά και της εκτεταμένης αστικής ανάπτυξης στις παρυφές του Υμηττού.
Σε εξέλιξη οι δρόμοι εντός του Ελληνικού
Παράλληλα έχει ξεκινήσει η κατασκευή των δρόμων εντός του Ελληνικού, με εργασίες υπογειοποίησης στην περιοχή του εμπορικού κέντρου που θα αναγερθεί επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης καθώς και εκσκαφές στο παραλιακό μέτωπο και στην περιοχή κατασκευής των κατοικιών. Οι οδοποιίες θα ολοκληρωθούν το δεύτερό τρίμηνο του 2026.


Latest News

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ