Πήρε ΦΕΚ η απόφαση του ΥπΑΑΤ με την οποία ορίζεται η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη θέση του προέδρου να αναλαμβάνει προσωρινά ο Κυριάκος Μπαμπασίδης, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Οργανισμού.

Επίσης, προσωρινοί αντιπρόεδροι του Οργανισμού ορίστηκαν ο Ελευθέριος Ζερβός, ο οποίος ορίζεται ως αναπληρωτής του προέδρου του ΔΣ, όταν απουσιάζει ή κωλύεται και ο Ιωάννης Κουρδής.

Αυγενάκης: Μια καινούργια ημέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Να σημειωθεί ότι οι θέσεις του προέδρου και των αντιπροέδρων του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούνται προσωρινά μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής και διορισμού προέδρου και αντιπροέδρων και για χρονικό διάστημα που δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

Η νέα σύνθεση

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥπΑΑΤ, η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής:

α) Κυριάκος Μπαμπασίδης, προσωρινός πρόεδρος.

β) Ελευθέριο Ζερβός, προσωρινός αντιπρόεδρος.

γ) Ιωάννης Κουρδής, προσωρινός αντιπρόεδρος.

Επίσης, ορίστηκε η Γενική Διευθύντρια και τα μέλη του ΔΣ, η θητεία των οποίων είναι τριετής. Συγκεκριμένα, ορίζει:

  • Τη Μελιτίνη Οικονομάκη, δικηγόρο ως γενική διευθύντρια.
  • Τον Δημήτριο Καρατζά,  εκπρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του, τον Κωνσταντίνο Μουτσώκο.
  • Την Ασπασία Αντωνοπούλου, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Θωμά Θεοδώρου.
  • Τον Ιωάννη Γλεντζάκη, πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνης, εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, οινοποιό – αγρότη.
  •  Τον Ευθύμιο Σπυρίδη, γεωλόγο, Β’ αντιπρόεδρο του ΔΣ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Στέφανο Δελέπογλου, κτηνίατρο, μέλος της Γενικής Συνέλευσης αντιπροσώπων των κλάδων του ΓΕΩΤΕΕ.
  • Την Ανδρονίκη Άννα Βασιλούλη, εκπρόσωπο των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Ραπτόπουλο, εκπρόσωπο των ιδίων εργαζομένων.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΥπΑΑΤ: Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
AGRO |

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

 «Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων της χώρας, αλλά και η διευκόλυνση των διαδικασιών για την σύσταση νέων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης