Σε μια σημαντική ομιλία που πρόκειται να εκφωνηθεί αργότερα σήμερα Πέμπτη στο Σικάγο , η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν σχεδιάζει να παρουσιάσει λεπτομερώς το όραμά της για να βοηθήσει τις οικογένειες της μεσαίας τάξης να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της οικονομικής προσιτότητας, σύμφωνα με αποσπάσματα που κοινοποιήθηκαν πρώτα στο CNN.

«Η οικονομική μας ατζέντα απέχει πολύ από το να έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα θέλαμε να κάνουμε ο Πρόεδρος και εγώ για να υποστηρίξουμε τη μεσαία τάξη», σκοπεύει να πει η Γέλεν κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην Οικονομική Λέσχη του Σικάγου.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισαν την ομιλία ως ένα από τα πιο σημαντικά σχέδια της Γέλεν που θα εκφωνήσει φέτος και μια προσπάθεια να δώσει τον τόνο στην εγχώρια ατζέντα της το 2024.

Εργαζόμενος γονιός

«Είναι ακόμα πολύ δύσκολο να είσαι εργαζόμενος γονιός. Πρέπει να δώσουμε πρόσβαση στις αμερικανικές οικογένειες σε οικονομικά προσιτή παιδική φροντίδα και άλλη υποστήριξη για τα παιδιά τους», γράφει η Γέλεν, σύμφωνα με τα αποσπάσματα.

Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα υπουργός θα προαναγγείλει τη διευρυμένη πίστωση φόρου για παιδιά, σημειώνοντας ότι εκατομμύρια παιδιά «σπρώχτηκαν ξανά στη φτώχεια» μετά τη λήξη της.

«Καθώς αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν, θα πρέπει να μπορούν να λάβουν καλή εκπαίδευση, μεταξύ άλλων μέσω του δωρεάν κοινοτικού κολεγίου, και να έχουν εκπαίδευση που θα τα προετοιμάσει για καλές δουλειές», αναμένεται να πει στην ομιλία της . «Καθώς εργάζονται, θα πρέπει να μπορούν να έχουν ποιοτική στέγαση κοντά σε οικονομικές ευκαιρίες. Και όσο μεγαλώνουν, θα πρέπει να μπορούν να συνταξιοδοτούνται με αξιοπρέπεια. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα και εδώ».

Το κόστος της παιδικής μέριμνας που κόβει τον προϋπολογισμό και η ιστορικά απρόσιτη αγορά στέγης έχουν αναδειχθεί ως βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές του 2024.

Ο συνδυασμός του αυξημένου κόστους δανεισμού και των υψηλών τιμών των κατοικιών έχουν καταστήσει την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ ιστορικά μη προσιτή .

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στη Βόρεια Καρολίνα την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε ακόμη και την πρόσφατη πτώση στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων και προέβλεψε περαιτέρω πτώση.

«Το κόστος είναι ακόμα υψηλό», είπε ο Μπάιντεν, «αλλά ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται και τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων μειώνονται».

Η μεσαία τάξη

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας στο Σικάγο, η Γέλεν σχεδιάζει να τονίσει ότι η διοίκηση παραμένει απόλυτα επικεντρωμένη στην στήριξη της μεσαίας τάξης.

«Αυτή η ιστορία της μεσαίας τάξης δεν είναι ξεχωριστή από την κατάσταση της οικονομίας. Είναι στην καρδιά της», θα πει η Γέλεν, σύμφωνα με τα αποσπάσματα. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ πιστεύουμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ δεν έχει νόημα εάν δεν μοιραστεί. αν δεν επηρεάσει τις ζωές αυτών των Αμερικανών».

Για να πει ότι οι πολιτικές Μπάιντεν βοήθησαν σημαντικά τη μεσαία τάξη, η Γέλεν θα επισημάνει την αύξηση ρεκόρ του μέσου πλούτου των νοικοκυριών μεταξύ 2019 και 2022, την αύξηση των προσαρμοσμένων με τον πληθωρισμό μισθών πάνω από τα προ του Covid επίπεδα και την αυξανόμενη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

«Αν και ορισμένοι αναλυτές νόμιζαν ότι η ύφεση πέρυσι ήταν αναπόφευκτη, ο Πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ δεν το κάναμε», θα πει η Γέλεν. «Αντί να συρρικνώνεται, η οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται, καθοδηγούμενη από τους Αμερικανούς εργαζόμενους και την οικονομική στρατηγική του Προέδρου Μπάιντεν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]