Οι δυνατότητες και η τεχνογνωσία στα φαρμακευτικά προϊόντα ήταν τα στοιχεία που μέτρησαν στην απόφαση της Lavipharm να συνεργαστεί με την Famar την παραγωγή των αναλγητικών Lonarid και Lonalgal, τα οποία εξαγόρασε πριν από περίπου δυο μήνες.

Πηγές της Lavipharm σημειώνουν πως τα παραπάνω σκευάσματα θα παράγονται σε μονάδες στην Ελλάδα και εμφανίζονται αισιόδοξες για την πορεία τους στην αγορά.

Όπως λένε, οι πρώτες παρτίδες θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς των αδειών κυκλοφορίας τους και αναμένεται να προσθέσουν έσοδα περίπου 7 εκατ. ευρώ με 8 εκατ. ευρώ στον ετήσιο κύκλο εργασιών της εταιρείας ενώ παράλληλα προσφέρουν ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους.

Lavipharm – Αύξηση πωλήσεων 7,1% και καθαρά κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

«Η προσθήκη των Lonarid και Lonalgal έρχεται να καλύψει ένα κενό στο χαρτοφυλάκιο, στον τομέα των συνταγογραφούμενων αναλγητικών, ανοίγοντας παράλληλα την βεντάλια των φαρμάκων που διαθέτει», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Το business plan

Όσον αφορά στην πορεία των εργασιών κατά την περσινή χρήση, εκτιμάται ότι κινούνται πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί. Πολύ σύντομα μάλιστα αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις στο επενδυτικό κοινό.

Ο επικεφαλής της Lavipharm, Τηλέμαχος Λαβίδας μιλώντας πρόσφατα στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εισηγμένης, λέγοντας πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά και την θετική έκβαση που είχε η ΑΜΚ.

Υπογράμμισε πως την παρέλαβε το 2020 ως ένα διαμάντι που χρειαζόταν επεξεργασία και πλέον διανύει μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους της ιστορίας της ενώ υπογράμμισε πως στόχος είναι η έναρξη διανομής μερίσματος στους μετόχους από τη χρήση του 2024 (χρηματική διανομή το 2025).

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος σχολίασε θετικά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Lavipharm, τονίζοντας ότι «η επιτυχία του εγχειρήματος αποτύπωσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών» στην εταιρεία.

Το deal με την Boehringer Ingelheim

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023, η Lavipharm ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη Boehringer Ingelheim International GmbH για την εξαγορά των δύο αναλγητικών φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid και Lonalgal για την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου. Όπως έγινε γνωστό, η συναλλαγή χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Η Lavipharm είναι από τις παλαιότερες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες καθώς ιδρύθηκε πριν από 113 χρόνια και εισήλθε στο Χρηματιστήριο το 1995. Στο εννεάμηνο του 2023 οι ενοποιημένες πωλήσεις προ Rebate & Clawback ανήλθαν σε Ευρώ 45,93 εκατ. ενώ EBITDA αυξήθηκαν στα 7,47 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις