Στην περικοπή περίπου 1.600 θέσεων εργασίας σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της προχωρεί η μεγαλύτερη εγχώρια τράπεζα της Βρετανίας Lloyds,  στο πλαίσιο μιας γενικής αναθεώρησης για την παροχή περισσότερων υπηρεσιών μέσω διαδικτύου.

Οι περικοπές αποτελούν μέρος της μεταστροφής των τραπεζών να μειώσουν το κόστος καθώς οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η πίεση στα περιθώρια κέρδους από τον ανταγωνισμό και τα υψηλά επιτόκια τις ωθούν να σφίξουν το ζωνάρι τους.

Η Barclays περιέκοψε επίσης χιλιάδες θέσεις εργασίας πέρυσι, με την πλειοψηφία να πέφτει στη μονάδα υποστήριξης back office της τράπεζας , ανέφερε για πρώτη φορά το Reuters τον  περασμένο Νοέμβριο.

Εκπρόσωπος της Lloyds  δήλωσε επίσης, ότι στο πλαίσιο της ανανέωσής της, η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει 830 ρόλους σε μια διευρυμένη ομάδα «ανάπτυξης σχέσεων» για να κατανοήσει τους οικονομικούς στόχους των πελατών και να παρέχει υπηρεσίες σε υποκαταστήματα, βιντεοσυνεδριάσεις και μέσω τηλεφώνου.

Αντιδράσεις

Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), το συνδικάτο εργαζομένων Accord είπε ότι η κίνηση θα αντιπροσωπεύει σημαντικές αλλαγές στους τρόπους εργασίας για τα μέλη του.

«Καθώς περισσότεροι πελάτες επιλέγουν να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους τραπεζικές συναλλαγές στο Διαδίκτυο, είναι σημαντικό οι άνθρωποι μας να είναι διαθέσιμοι όταν έχει μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Lloyds.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις ρόλων για τις «πιο κατώτερες» θέσεις και προσφέρεται επίσης οικειοθελής αποχώρηση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η Lloyds, η οποία είχε 59.354 προσωπικό στα τέλη του 2022, είπε ότι μόνο το 8% των πελατών εξακολουθούν να επιλέγουν να χρησιμοποιούν ένα υποκατάστημα αποκλειστικά για τη διαχείριση των χρημάτων τους, με περισσότερους από 21 εκατομμύρια πελάτες να επιλέγουν τώρα να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου ή μέσω των εφαρμογών της για κινητά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή