Αύξηση 10% στις πωλήσεις κατέγραψε ο όμιλος ειδών πολυτελείας LVMH κατά το τέταρτο τρίμηνο, με την ανάπτυξή του να ενισχύεται σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο χάρη στην ανθεκτική ζήτηση για τα προϊόντα πολυτελείας που εμπορεύεται.

LVMH: Δύο ακόμα γιοι του Αρνό στη διοίκηση της εταιρείας

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι πωλήσεις του μεγαλύτερου ομίλου πολυτελείας στον κόσμο, στον οποίο ανήκουν ετικέτες όπως η Louis Vuitton, η Dior και η Tiffany, ανήλθαν σε σχεδόν 24 δισ. ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Το ποσό αυτό είναι υψηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 9%, σύμφωνα με την HSBC. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 9% το τρίτο τρίμηνο και κατά 17% τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο τρίμηνο.

Εξασθενεί το μεταπανδημικό «μπουμ»

Μετά από μια διετία εκτόξευσης των πωλήσεων για τις εταιρείες μόδας υψηλών προδιαγραφών, στον απόηχο της πανδημίας, οι καταναλωτές – ιδίως οι νεότεροι και λιγότερο εύποροι – έχουν πλέον περιορίσει τις αγορές τους.

Η πορεία της LVMH, ενός ομίλου του οποίου οι δραστηριότητες εκτείνονται από τα οινοπνευματώδη ποτά και τα κοσμήματα ως τα καλλυντικά και τη μόδα, θεωρείται ενδεικτική της τροχιάς που διαγράφει ευρύτερα ο κλάδος των ειδών πολυτελείας.

Οι αναλυτές της Barclays εκτιμούν ότι η ανάπτυξη σε επίπεδο κλάδου από τις εταιρείες πολυτελείας υψηλού επιπέδου θα είναι 5% φέτος, από 9% πέρυσι και διψήφια ανάπτυξη τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Πρόταση για υψηλότερο μέρισμα

Πάντως οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι δαπάνες Αμερικανών και Ευρωπαίων παραμένουν υποτονικές. Αντισταθμίζονται εν μέρει μόνο από την επιστροφή των Κινέζων καταναλωτών, μετά την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Οι πωλήσεις στο τμήμα μόδας και δερμάτινων ειδών της LVMH, το οποίο περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ετικέτες Vuitton και Dior, αυξήθηκαν κατά 9% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, λίγο κάτω από τις προσδοκίες για αύξηση 10%.

Ο όμιλος πρότεινε μέρισμα 13 ευρώ ανά μετοχή, από 12 ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ προέβλεψε συνέχιση της ανάπτυξης το επόμενο έτος, παρά το αβέβαιο μακροοικονομικό και γεωπολιτικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή