Σε ένα νέο τομέα εισέρχεται δυναμικά η Mytilineos με τον πρόεδρο και CEO της εισηγμένης να υπόσχεται έσοδα και κέρδη όπως αυτόν της ανάπτυξης έργων ΑΠΕ (M Renewables).

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος στους αναλυτές στη διάρκεια της conference call με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα: «Για εμάς τα projects δικτύων θα είναι τα νέα ‘M Renewables΄», σημείωσε μιλώντας για την ανάληψη έργων κατασκευής δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.: «Η πράσινη μετάβαση προϋποθέτει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο την αύξηση της χωρητικότητας για τη μεταφορά πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική μας δραστηριότητας», τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάπτυξη της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκωτίας – Αγγλίας ύψους 1 δις. λιρών. «Έχουμε το knowhow έχουμε την οικονομική δυνατότητα και στήριξη», συμπλήρωσε ο κ. Μυτιληναίος.

Σε νέα πίστα η Mytilineos με EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ

Στο 30% το μερίδιο προμήθειας

Ο ίδιος έθεσε ως στόχο για τα αμέσως επόμενα χρόνια τον διπλασιασμό του μεριδίου της Mytilineos στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως είπε στοχεύει σε μερίδιο της τάξης του 30% το οποίο θα φέρει την ιδιωτική εταιρεία αμέσως μετά τη ΔΕΗ, η οποία αποσκοπεί σε μερίδιο 45% το 2026.

Dual listing ή listing στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ο κ. Μυτιληναίος ρωτήθηκε για το αν εξετάζει η εταιρεία το dual listing (παράλληλη εισαγωγή μετοχών και σε ξένη κεφαλαιαγορά) ή listing στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Απάντησε πως «έχουμε πολύ δουλειά για έναν τέτοιο δρόμο και δεν έχουμε λάβει ακόμα τέτοια απόφαση». Σημείωσε όμως την άνοδο της Mytilineos στην κατάταξη του FTSE 500. Όπως είπε το 2022 όταν του ετέθη η ίδια ερώτηση απάντησε πως από τη μεριά των οικονομικών αποτελεσμάτων η εταιρεία ήταν στην 48η θέση και σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης ήταν στην 152η. Τώρα είμαστε με βάση τα οικονομικά μας μεγέθη λίγο υψηλότερα από τη μέση και με βάση την κεφαλαιοποίηση έχουμε ανέβει στην 80η θέση. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα…» επανέλαβε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις