Mετά την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιταλία, τη Φινλανδία και τις ΗΠΑ που προηγήθηκαν όλων, και η Βρετανία ανακοίνωσε την «προσωρινή διακοπή» της χρηματοδότησης της υπηρεσίας αρωγής των Παλαιστινίων των Ηνωμένων Εθνών (Unrwa), καθώς θα εξετάζει «ανησυχητικούς ισχυρισμούς», σύμφωνα με τους οποίους εργαζόμενοι της υπηρεσίας συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συγκλονισμένο από τους ισχυρισμούς ότι μέλη του προσωπικού της Unrwa συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ, μία αποτρόπαιη τρομοκρατική ενέργεια την οποία η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επανειλημμένως έχει καταδικάσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Βρετανία: «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί κατά της Χαμάς»

Η απάντηση των Παλαιστινίων

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους (Unrwa) έχει ανάγκη από την «μέγιστη υποστήριξη» και «όχι από την διακοπή της υποστήριξης και της βοήθειας», δήλωσε από τη μεριά του ο παλαιστίνιος υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Χουσέιν αλ-Σέιχ λίγο μετά αφότου έγιναν γνωστές οι αποφάσεις μια σειράς δυτικών κρατών σε σχέση με τη χρηματοδότηση της υπηρεσίες του ΟΗΕ.

«Καλούμε τις χώρες που ανακοίνωσαν την διακοπή της βοήθειάς τους προς την Unrwa να αναθεωρήσουν αμέσως την απόφασή τους, που συνεπάγεται σοβαρούς κινδύνους» για την ανθρωπιστική αρωγή, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, γράφει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (Twitter) ο Χουσέιν αλ-Σέιχ, ο οποίος έχει και την θέση του γενικού γραμματέα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).

Η Unrwa βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών αρχών που υποστηρίζουν ότι ορισμένοι εργαζόμενοι της υπηρεσίας συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Το Ισραήλ θέλει να διασφαλίσει ότι η Unrwa δεν θα διαδραματίζει πλέον κανέναν ρόλο στην Γάζα μετά τον πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραήλ Κατζ, ενώ η Χαμάς κατήγγειλε τις ισραηλινές «απειλές» κατά της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση