Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ισραήλ θα μπορούσε να προχωρήσει η Standard and Poor’s, σε περίπτωση που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί πέραν της Γάζας.

Πόλεμος στη Γάζα: Νέες επαφές στο Παρίσι για ανακωχή και απελευθέρωση ομήρων

Στην προειδοποίηση αυτή προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, με φόντο τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και σε άλλα μέτωπα.

Απαιτείται τροποποίηση του προϋπολογισμού

Πάντως ανώτερο στέλεχος της S&P υπογράμμισε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, εάν κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στον προϋπολογισμό για να αντισταθμίσει τις υψηλότερες δαπάνες.

Η S&P επιβεβαίωσε τον Οκτώβριο την αξιολόγηση «AA-» του Ισραήλ, αλλά αναθεώρησε τις προοπτικές του σε «αρνητικές» από «σταθερές».

«Στο 33% η πιθανότητα υποβάθμισης»

«Οι αρνητικές προοπτικές των αξιολογήσεων υποδηλώνουν ότι επί του παρόντος βλέπουμε τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες υποβάθμισης μέσα στα επόμενα ένα έως δύο χρόνια», δήλωσε στο Reuters ο Maxim Rybnikov, διευθυντής αξιολόγησης κρατικών και δημόσιων οικονομικών για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής στην Standard and Poor’s.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή