Προ των πυλών βρίσκεται η ψυχρή εισβολή και ο κόσμος «τρέχει» για να προμηθευτεί έγκαιρα καυσόξυλα για να αντιμετωπίσει το τσουχτερό κρύο, την ώρα που χιόνια αναμένονται μέχρι και στην Αττική.

Οι προβλέψεις για χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει τις παραγγελίες για ξύλα, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να τα προμηθευτούν.

«Δειλά δειλά έχει αναζωπυρωθεί το πράγμα, υπάρχει μια μεγάλη έξαρση τις δύο τελευταίες μέρες γιατί από ότι γνωρίζουμε σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα θα έρθει μεγάλη κακοκαιρία, λέγεται για χιόνια», δήλωσε ο Γιώργος Κασκαλίδης, ιδιοκτήτης καταστήματος καυσόξυλων.

Τι συνιστούν οι ειδικοί

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των καυσόξυλων. Συνιστούν να κάνουν πρώτα μια έρευνα αγοράς, να διευκρινίζεται η ποιότητα των ξύλων και να μην είναι νωπά και επίσης να πηγαίνουν για αγορά στα σημεία πώλησης.

Βάζουν πετρέλαιο, αγοράζουν αλυσίδες και χιονοκουβέρτες για τα ΙΧ

Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν και οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης το τελευταίο διάστημα με τους καταναλωτές να θέλουν να προετοιμαστούν για το «κύμα» χιονιά που έρχεται.

Απαραίτητες για τους οδηγούς τον χειμώνα κι ειδικά όταν υπάρχει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού είναι και οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι τιμές σε αλυσίδες, αλλά και χιονοκουβέρτες, ξεκινούν από τα 30 ευρώ και μπορεί να φτάσουν έως και τα 80 ευρώ στα πιο μεγάλα αυτοκίνητα.

Το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσουν όσοι δεν έχουν μαζί τους αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες ανέρχεται στα 80€.

Από τις Αρχές ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας συστήνεται στους πολίτες η τακτική ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς και η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα