Την απαλλαγή 1 εκατ. μισθωτών και συνταξιούχων από την ταλαιπωρία της συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης δρομολογεί  από φέτος η ΑΑΔΕ σχεδιάζοντας παράλληλα να επεκτείνει το σύστημα των «προκάτ» δηλώσεων και για εισοδήματα από άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια, συμμετοχή στο κεφάλαιο εταιρειών).

Ποιοι «γλιτώνουν» υποβολή φορολογικής δήλωσης

Το έντυπο Ε1 θα είναι έτοιμο από τη φορολογική διοίκηση και το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να «τσεκάρουν» τα ποσά που είναι προσυμπληρωμένα όπως μισθοί, συντάξεις, αποδείξεις, δάνεια, κατοικίες, αυτοκίνητα και τα προσωπικά τους στοιχεία.

Όσοι δεν διαπιστώσουν λάθη, κενά ή παραλείψεις θα πατήσουν απλά το κουμπί της υποβολής της δήλωσης η οποία την ίδια στιγμή θα εκκαθαριστεί και αυτόματα θα εκδοθεί ο φορο-λογαριασμός. Ακόμη και στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν κάνουν καμία ενέργεια η δήλωση θα θεωρείται ότι έχει υποβληθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Το σύστημα θα επιτρέπει διορθώσεις και προσθήκες στους κωδικούς του Ε1 για τους φορολογούμενους που έχουν μεταβολές τις οποίες δεν γνωρίζει, δεν έχει καταγράψει και δεν έχει προσυμπληρώσει η ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου η πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στα τέλη Μαρτίου. Μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση για την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων, μέτρο το οποίο όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας θα βάλει τέλος στο σήριαλ των παρατάσεων που παίζεται κάθε χρόνο.

ΔΕΝ θα απαιτείται: Υποβολή μέσω TAXISnet

– Προϋπόθεση: Αποκλειστικά εισοδήματα από μισθούς – συντάξεις

Κέρδος:

* 20 – 50 € αμοιβή λογιστή

* Ταχύτερη εκκαθάριση δήλωσης

* Εμπρόθεσμη υποβολή

– Προαιρετικός: Έλεγχος για λάθη ή παραλείψεις

– Κανονικά υποβάλλουν: Ελ. Επαγγελματίες, αγρότες, εισοδηματίες

* Εισοδήματα από ενοίκια

* Κέρδη από συμμετοχή σε εταιρείες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting