Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, τα σχολεία πολλών περιοχών της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Αυγή».

Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Βίλια-Ερυθρές

Λόγω της συνέχισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στα Βίλια και τις Ερυθρές αύριο, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Μάνδρα

Στη Δημοτική Ενότητα της Μάνδρας τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων

Κλειστές θα είναι αύριο οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων .

Σχηματάρι – Οινόφυτα -Δήλεσι

Στις σχολικές μονάδες Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν από τις 9 η ώρα το πρωί .

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιών

Στην Δημοτική Ενότητα Θεσπιών τα Σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Δομές Προσχολικής Αγωγής θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονόπτωσης και παγετού.

Στην Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου τα Σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Δομές Προσχολικής Αγωγής θα λειτουργήσουν μετά τις 10:00π.μ. και το νυχτερινό ΕΠΑΛ

Δήμος Καλαβρύτων

Την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καλαβρύτων καθώς και του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου Ψωφίδας, του Γυμνασίου Δάφνης και του Λυκείου Δάφνης για την Τετάρτη (31-01-24), ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Δήμος Βιάννου

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές Μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Κλειστά θα είναι και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή.

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

Διακοπή μαθημάτων στα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, και κλείσιμο του Βρεφικού και του Παιδικού Σταθμού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών την Τετάρτη 31.1.2024.

Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 30/01/2024 τα σχολεία όλων των βαθμίδων, και των
Βρεφονηπιακών, Παιδικών Σταθμών που λειτουργούν στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην περιοχή

Δήμο Χαλκιδέων

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δεν αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα στον Δήμο.

Σε περίπτωση μεταβολής και επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.»

Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων

Διακοπή μαθημάτων στα Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, και κλείσιμο του Βρεφικού και του Παιδικού Σταθμού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών την Τετάρτη 31.1.2024

Δήμος Τανάγρας

Λόγω της επικείμενης παγωνιάς και των εντόνων καιρικών φαινομένων που συνεχίζουν σε ορισμένες περιοχές του Δήμου, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αύριο Τετάρτη 31/01/2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τανάγρας θα λειτουργήσουν ως εξής:

– Δημοτική Ενότητα Τανάγρας :
Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Τανάγρας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.

– Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων

Όλες οι σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές.

– Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες ( Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου) όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν από τις 9 η ώρα το πρωί και μετά για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Δήμο Φαιστού

Σε επιφυλακή κι ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού με αφορμή την χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα του Δήμου λόγω της κακοκαιρίας “Avgi”.

Όλα τα μέσα και το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Στο πλαίσιο αυτό, με νέα απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, κλειστό θα παραμείνει σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου το Εσπερινό Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις του Εσπερινού Τυμπακίου και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
– Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.
– Γυμνάσιου Ζαρού.
Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.

Δήμος Άνδρου

Με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν και αύριο 31/1 τα μαθήματα, αφού τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά , με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου και την σύμφωνη γνώμη του Σ.Τ.Ο. της Π.Π.

Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο δελτίο καιρού συνεχίζονται και αύριο τα έντονα καιρικά φαινόμενα,
με ισχυρούς ανέμους και παγετό, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά όπως προαναφέραμε, με τηλεκπαίδευση.

Ρέθυμνο

Με απόφαση του Δήμων Ανωγείων και Αμαρίου κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων ι του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Επίσης με απόφαση του Δήμου Μυλοποτάμου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Ζωνιανών και Λιβαδίων, καθώς και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Λιβαδίων θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ θα ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Κουλούκωνα, της Δημοτικής Κοινότητας Ζωνιανών, καθώς και του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου της Δ.Κ. Αγίου Μάμαντος.

Κλειστά θα είναι επίσης το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αρμένων.

Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις Κοινότητες Αγίας Τριάδας και Κυριακίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στον υπόλοιπο Δήμο Λεβαδέων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:30.

Στην Αττική

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί σε ποιους Δήμους της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Διόνυσος

Από τον Δήμο ανακοινώθηκε ότι «ΑΝΟΙΚΤΑ θα είναι αύριο Τετάρτη (31 Ιανουαρίου 2024) τα σχολεία του Δήμου Διονύσου καθώς και οι βρεφικοί-νηπιακοί σταθμοί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα