Εν μέσω αναμονής για τη διαδικασία εισαγωγής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο, οι επενδυτές συνεχίζουν τις επιλεκτικές κινήσεις

Κινήσεις που εν ολίγοις δείχνουν το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Σε τίτλους ανεξαρτήτου κεφαλαιοποίησης, καθώς πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα μεγάλα χαρτιά ήδη έχουν τρέξει δινοντας κέρδη.

Ώστε οι κερδισμένοι μέτοχοι να έχουν διάθεση ανάληψης περαιτέρω κινδύνου, “ποντάροντας” και σε μικρότερες επιλογές, με μεγαλύτερο περιθώριο απόδοσης.

Μεταξύ αυτών, ΔΟΜΙΚ, ΛΑΝΑΚ, ΕΚΤΕΡ, ΛΟΓΟΣ, ΦΡΙΓΟ. Στην πρώτη βγήκε μεγάλος αγοραστής με 8 φορές τον μεσοσταθμικό ημερήσιο τζίρο και κέρδη +15%.

Για τα σχήματα ΜΕΖΖ που (ξανα)κλείδωσαν στο limit up, έχουμε μνημονεύσει ουκ ολίγοις την επενδυτική προτίμηση. Και οι τέσσερις μετοχές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, με τις 3 να έχουν δώσει και γενναία χρηματική διανομή.

Ακόμα κι αν φαντάζει “εύκολο” ένα ελαφρύ χαρτί όπως τα παραπάνω να κάνει μεγάλη θετική ημερήσια διακύμανση (όπως και αρνητική), δεν είναι σωστή μια ρηχή μετάφραση.

Διότι αυτές οι υπεραποδόσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη μικρομεσαία κεφ/ση (ΚΟΥΑΛ, ΝΑΥΠ, ΒΙΟΣΚ, ΛΑΒΙ, ΑΚΡΙΤ κ.α.) συνταιριάζουν με μια ποιοτική μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση όλου του Χρηματιστηρίου.

Και μάλιστα, σε μία εξαιρετική συνθήκη για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, στη χαραυγή ενός νέου ανοδικού κύκλου.

Εξάλλου, το rotation σε τίτλους είναι σημάδι μιας υγιούς τάσης, ακριβώς λόγω της ορθολογικής συμπεριφοράς που προαναφέρθηκε, αυτήν της επανεπένδυσης των κερδών από τις μεγάλες μετοχές σε πιο κινδυνοφόρα οχήματα.

Η συνεδρίαση της Τρίτης ήταν μια καλή ανάσα στην πλαγιολίσθηση των τελευταίων ημερών, η οποία οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αποστράγγιση ρευστότητας για τη συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής του ΔΑΑ.

Ο στόχος για τον Γενικό Δείκτη παραμένει η περιοχή των 1390 μονάδων. Η ΠΕΙΡ μάς έδειξε τα δόντια της, ανοίγοντας την όρεξη και για τις λοιπές τραπεζικές μετοχές, με έμφαση στην ΕΤΕ.

Στη ΔΕΗ, είδαμε το επενδυτικό ενδιαφέρον να αναζοπυρώνεται μετά τις συναντήσεις της διοίκησης στη Νέα Υόρκη, ενώ και νέες αναλύσεις δίνουν ακόμα υψηλότερους στόχους, καθιστώντας τη μετοχή μια από τις πιο (προσδοκώμενα) επιθετικές.

Ο ΜΥΤΙΛ παραμένει στις κορυφαίες για όλα τα θεσμικά χαρτοφυλάκια, μετά την προσπέλαση του ενός δισεκατομμυρίου EBITDA, που λίγο έως πολύ είχε προεξοφληθεί στο ταμπλό.

Η CENER έχει τεράστια περιθώρια περαιτέρω ισχυροποίησης της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη (στο αντικείμενό της), με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή της ασταμάτητης μετοχής της στο μακροπρόθεσμο.

Ο ΟΠΑΠ θεωρητικά έχει ριζώσει στα αμυντικά χαρτοφυλάκια, καθώς αναμένεται με αρκετή πιθανότητα ένα ισχυρό 2023, άρα και συνέχιση της εξαιρετικής μερισματικής πολιτικής.

Να κλείσουμε τονίζοντας ότι ο S&P500 έγραψε πάλι νέα ιστορικά υψηλά εν αναμονή των ανακοινώσεων του Powell, με την αγορά να προεξοφλεί ένα δυνατό 2024.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.