Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, προσπαθώντας να αφομοιώσουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα, ενώ αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να χάνει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,18% στις 7.652 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,08% στις 16.959 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,09% στις 7.684 μονάδες.

Πλούσια σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων η σημερινή ημέρα, με τις φαρμακευτικές Novo Nordisk και Novartis, αλλά και την τράπεζα Santander να βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι μετοχές της Novo Nordisk σημειώνουν άνοδο 3,4%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για το φάρμακο απώλειας βάρους Wegovy και το φάρμακο για τον διαβήτη Ozempic.

Εν τω μεταξύ, η H&M σημειώνει βουτιά 7,4% καθώς έκανε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση νέου CEO και δεν ικανοποίησε τις προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη. Επίσης, απώλειες 4,5% και για την Novartis, αν και ανακοίνωσε 10% αύξηση στις καθαρές πωλήσεις και 18% υψηλότερα βασικά λειτουργικά έσοδα. Ωστόσο, τα βασικά καθαρά έσοδα ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στα μάκρο της ημέρας, ο γαλλικός δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 3,1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας INSEE. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από τον ετήσιο πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, ο οποίος ήταν στο 3,7%.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,2%, ενώ ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή σημείωσε άνοδο 3,4% σε ετήσια βάση και μειώθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση.

Την ίδια ώρα, η ετήσια μεταβολή των τιμών των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο -0,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Τιμών Κατοικιών. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,7% σε εποχικά διορθωμένη βάση, ενώ η μέση τιμή κατοικίας στη χώρα τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε στις 257.656 στερλίνες.

Τέλος, ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 1,7% τον Δεκέμβριο, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 1,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές