Την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Μπάο Φαν, η εξαφάνιση του οποίου έναν χρόνο νωρίτερα είχε σοκάρει τους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους, ανακοίνωσε η China Renaissance Holdings.

Ο Μπάο παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου με ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τη σκυτάλη στην ηγεσία της εταιρείας θα αναλάβει ο συνιδρυτής της Xie Yi Jing, ενώ εκτελεστικός διευθυντής και αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Jason Lam.

Κίνα: Άφαντος κορυφαίος τραπεζικός επενδυτής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπάο αποχώρησε «για λόγους υγείας και για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις οικογενειακές του υποθέσεις».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του τον Φεβρουάριο του 2023. Αργότερα τέθηκε υπό κράτηση για απροσδιόριστη έρευνα από τις κινεζικές αρχές εν μέσω ευρύτερης καταστολής πρακτικών δωροδοκίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πρώην τραπεζίτης της Morgan Stanley και της Credit Suisse, Ο Μπάο Φαν ίδρυσε το 2005 την China Renaissance Holdings.

Στην αρχή ήταν μια ομάδα δύο ατόμων που είχαν ως στόχο να φέρουν σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούσαν κεφάλαια με επενδυτές επιχειρηματικών και ιδιωτικών κεφαλαίων. Αργότερα η εταιρεία επεκτάθηκε σε υπηρεσίες που περιλαμβάνουν την αναδοχή, τις πωλήσεις και τις συναλλαγές.

Ο Φαν ξεκίνησε την καριέρα του ως επενδυτικός τραπεζίτης στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στη Morgan Stanley και την Credit Suisse και αργότερα εργάστηκε ως σύμβουλος στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν.  Στο χαρτοφυλάκιο των επιτυχιών του περιλαμβάνεται η συγχώνευση  δύο εκ των κορυφαίων εταιρειών στον τομέα  παράδοσης φαγητού της χώρας, της Meituan και της Dianping, που υλοποιήθηκε το 2015. Την ίδια χρονιά κατατάσσεται στην 22η θέση στη λίστα Bloomberg Markets 50 Most Influential.

Η ικανότητά του να κλείνει περίπλοκες συμφωνίες και να εντοπίζει ανερχόμενα αστέρια της τεχνολογίας τον έκανε έναν από τους χρηματοδότες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή