Μετά από 7 χρόνια στο τιμόνι του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, ο Αλέξανδρος Σκούρας αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού Προέδρου του ΚΕΦΙΜ, παραμένοντας ωστόσο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΚΕΦιΜ: Δουλεύουμε 177 ημέρες το χρόνο αποκλειστικά για φόρους και εισφορές [γραφήματα]

Η αλλαγή αυτή γίνεται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «για να αφιερωθεί στα νέα του καθήκοντα ως Εκτελεστικός Διευθυντής της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, του μεγαλύτερου διεθνούς διαγωνισμού οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου και διοργανώνεται στην Ελλάδα από το ΚΕΦΙΜ. Χρέη Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Νίκος Ρώμπαπας».

Η συνεργασία

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η συνεργασία του Αλέξανδρου Σκούρα με το ΚΕΦΙΜ ξεκίνησε το 2012, λίγο μετά την ίδρυση του οργανισμού. Μέσω της τότε θέσης του στο Atlas Network και υπό την ενθάρρυνση του Tom G. Palmer, ο Αλέξανδρος υποστήριξε το ΚΕΦΙΜ στα πεδία της εκπαίδευσης και κατάρτισης, της δικτύωσης και της χρηματοδότησης.

Το 2015, ύστερα από πρόσκληση του Νίκου Ρώμπαπα, ο Αλέξανδρος εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΦΙΜ, όπου ο ρόλος του αναβαθμίστηκε από συμβουλευτικός σε ηγετικός, καθώς ανέλαβε να συντάξει και να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που μετέτρεψε το ΚΕΦΙΜ από μια μικρή εθελοντική ομάδα σε μια από τις επιδραστικότερες δεξαμενές σκέψης στην Ελλάδα.

Το 2017, αφού ο Αλέξανδρος διασφάλισε για το ΚΕΦΙΜ τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του αείμνηστου Don Smith, επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του Στέλλα και ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου. Έκτοτε υπήρξε επικεφαλής της στρατηγικής, των διεθνών σχέσεων, της ανάπτυξης και της επικοινωνίας του οργανισμού.

Τα επιτεύγματα του ΚΕΦΙΜ στους συγκεκριμένους τομείς κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ετών υπήρξαν εντυπωσιακά. Ο προϋπολογισμός του οργανισμού υπερδεκαπλασιάστηκε, η παρουσία του στα μέσα ενημέρωσης εκτοξεύθηκε από λιγότερες από 10 ετήσιες αναφορές σε περισσότερες από 3.000. Ακόμη σημαντικότερος υπήρξε ο ρόλος του ΚΕΦΙΜ στην προώθηση της οικονομικής ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων, που οδήγησε σε αξιοσημείωτες επιτυχίες στο πεδίο των δημόσιων πολιτικών.

«Οι δρόμοι μας θα μείνουν συνδεδεμένοι»

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΦΙΜ, Νίκος Ρώμπαπας, δήλωσε σχετικά:

«Χωρίς τον Αλέξανδρο, το ΚΕΦΙΜ δεν θα υπήρχε σήμερα με τη σημερινή του μορφή και επιδραστικότητα. Τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας του ΚΕΦΙΜ, τον ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας και για όσα έχει προσφέρει στην υπόθεση της ελευθερίας στη χώρα μας, και του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα. Οι δρόμοι μας παραμένουν στενά συνδεδεμένοι καθώς μας ενώνει το πάθος για μια κοινωνία με περισσότερη ελευθερία και ευκαιρίες για δημιουργία και προκοπή για όλους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα