Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί:

Το Βήμα: Χρειάζεται μεταρρύθμιση του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Αν η εκπαίδευση αντικατοπτρίζει το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας, τότε δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η δική μας πιάνει τη βάση.

Το τέλος των Πανελλαδικών

Με «πυρήνα» την περίφημη Τράπεζα Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), πάνω στην οποία στήνεται ένας νέος, εθνικός, αδιάβλητος τρόπος εξέτασης των μαθητών στο Λύκειο, το υπουργείο Παιδείας ανοίγει θέμα Ακαδημαϊκού Απολυτηρίου. Ακολούθως, η συζήτηση που ξεκινάει τώρα στην εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας τοποθετεί τις πανελλαδικές εξετάσεις στο κέντρο των – προς ανατροπή – αναχρονιστικών θεσμών.

Με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια της χώρας, η «επόμενη ημέρα» για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας φέρνει κατακλυσμιαίες αλλαγές που θα περιλαμβάνουν πιθανότατα μια μεγάλη ανατροπη: το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας ή τη ριζική αλλαγή της φυσιογνωμίας τους.

Αγρότες

Τι ενώνει τον Χρήστο από τη Δράμα, τον Βιρζίλ από την Λυών και τον Ραλφ από την Βαυαρία

Γιατί μας δίνουν υπεροχή στον αέρα οι ΗΠΑ

Τι αποκαλύπτει η δεύτερη ανάγνωση των συμφωνιών για τα F-35 και τα F-16

Υπ. Οικονομικών – Σχέδιο αλλαγών στα τέλη των ΙΧ και στο βάθος… νέα απόσυρση

Ευρύ σχέδιο αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας που καταβάλλουν κάθε χρόνο 5.423.700 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα βάλει μπροστά το υπουργείο Οικονομικών.

Η μεγάλη στροφή – Και για το ΚΚΕ το πραξικόπημα δεν ήταν τελικά «made in USA»

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 δεν ήταν τελικά made in USA. Σε αυτο το συμπέρασμα καταλήγει και επισήμως το ΚΚΕ, στο Δοκίμιο Ιστορίας για την περίοδο 1967-1974.

Έρευνα – Η Περιφέρεια που σβήνει

Στον σταθμό που έχουν να δουν επιβάτη απ’τον Ιούλιο του 2019

Το Παρανέστι Δράμας κι άλλες πικρές ιστορίες

Παρεμβάσεις

Μάικλ Δουκάκης, Πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ντόρα Μπακογιάννη, Πρώην υπουργός Εξωτερικών

Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Χένρι Μπάρκι, Αναλυτής του Council of Foreign Relations στην Ουάσινγκτον

Ακόμη, μαζί με  «Το Βήμα της Κυριακής» συναρπαστικές προσφορές και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, OT και Β2

Σοκολατένιους πειρασμούς και comfort food για την απόλυτη χειμερινή θαλπωρή σερβίρει το νέο τεύχος της «Ελληνικής Κουζίνας» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου, μαζί με «Το Βήμα», ενώ ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον συλλογικός τόμος δίνει Βήμα στην Ιστορία του ελληνικού σινεμά, σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στα σενάρια, τους χαρακτήρες και τις εικόνες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην πολιτισμική ζωή της χώρας.

«Ελληνική Κουζίνα»

Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε πιάτα που βγάζουν ανεπιτήδευτη θαλπωρή. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που μας προδιαθέτει για πιάτα πιο «πληθωρικά», για νόστιμες μακαρονάδες, μυρωδάτα κρέατα και πολλά πολλά γλυκά.

Περιέχει 55 συνταγές που διεγείρουν τον ουρανίσκο και τον πλημμυρίζουν με ζεστασιά. Αγαπημένες μακαρονάδες, τσουχτή, ταραχτά και cacio pepe.

Γι’ αυτούς που λατρεύουν τη σοκολάτα θα βρουν ακαταμάχητες συνταγές όπως σπιτική σεράνο.

Επιπλέον, στο τεύχος θα διαβάσετε πως να φτιάξετε φοβερά τουρσιά βήμα-βήμα και ροφήματα με ελληνικά βότανα.

Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα cocktails με άρωμα Βαλεντίνου, επιλογές μοναδικών κρασιών, δοκιμές σοκολατένιων δημιουργιών σε αγαπημένα ζαχαροπλαστεία και τα καλύτερα κουτούκια.

Τέλος, περιλαμβάνει ένα συγκλονιστικό γευστικό οδοιπορικό σε Δράμα και Κερκίνη που τα έχει όλα. Φάρμες, τυροκομεία, οινοποιεία, συνεταιρισμούς, εστιατόρια και ό,τι άλλο μαγικό έχει αυτή η περιοχή για να μας ξετρελάνει.

«Σαν Παλιό Σινεμά»

Το σενάριο του ελληνικού κινηματογράφου. Μια διαδρομή στην ελληνική κοινωνία μέσα από τα σενάρια και τους χαρακτήρες του σινεμά της εποχής. Ένα νοσταλγικό ιστορικό ταξίδι με αρχειακό υλικό και ιστορίες από τους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου. Μια συλλογική ματιά στην πορεία του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο κινηματογράφος παρακολούθησε την εθνική διαδρομή παραμένοντας σε διαρκή διάλογο με τα ευρωπαϊκά και διεθνή ρεύματα σκέψης και αισθητικής. Έτσι και αλλιώς είναι μια εκ φύσεως παγκοσμιοποιημένη μορφή τέχνης. Υπήρξε όμως και κάτι επιπλέον.

Ο κινηματογράφος δεν αποτύπωσε μόνο τις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές καταστάσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, αλλά τις πιστοποίησε με την αλλαγή του ίδιου του εαυτού του. Όντας μια «βιομηχανία», ένας τρόπος παραγωγής, είδε να μεταβάλλονται ριζικά η τεχνολογία, η χρηματοδότηση, η διανομή, η διαφήμιση, η σχέση με το κράτος, η συνύπαρξη με άλλα μέσα επικοινωνίας.

Τα μελετήματα αυτού του βιβλίου αναδεικνύουν σαν σε παράλληλο δρόμο τη σημασία αυτών των αλλαγών της «πολιτικής οικονομίας» του κινηματογράφου, και τα κρίσιμα ζητήματα που σήμερα προκύπτουν για τον τρόπο ύπαρξης του κινηματογραφικού προϊόντος διεθνώς, στην Ευρώπη, αλλά κυρίως σε μια μικρή αγορά όπως είναι η ελληνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα