Αντιμέτωπη με το φόβο της τρομοκρατίας βρίσκεται πάλι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία.

Μετά από μια περίοδο «ησυχίας», που το δόγμα «τάξη και ασφάλεια» της κυβέρνησης έδειχνε να λειτουργεί, δύο περιστατικά έχουν προκαλέσει ανησυχία στα γραφεία της λεωφόρου Κατεχάκη.

Το αποτυχημένο –λόγω μικρών λαθών- χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί και η έκρηξη της βόμβας στο υπουργείο Εργασίας, φέρνουν τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής μπροστά στο δύσκολο έργο της εξουδετέρωσης των νέων τρομοκρατικών πυρήνων που δρουν στη χώρα.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΔΑΕΕΒ πρέπει να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν τρομοκρατικές ομάδες που κατάφεραν να οργανωθούν και να αποκτήσουν επιχειρησιακές ικανότητες περνώντας κάτω από τα ραντάρ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Κοινό οργανωτικό κέντρο;

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις που έχουν γίνει στην Ελληνική Αστυνομία, οι δύο οργανώσεις που έχουν απασχολήσει μέχρι τώρα τις Αρχές, η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» στο Γουδί και η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» στη Σταδίου, δείχνουν ομάδες με κοινό οργανωτικό πυρήνα.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι το ενδεχόμενο να σχετίζονται με άτομα που μετείχαν στην ομάδα των τρομοκρατών που μετείχαν στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Παράλληλα, υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες της επίθεσης στη Σταδίου με εκείνη που είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2016 πάλι έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η βόμβα τότε δεν είχε εκραγεί αλλά την ευθύνη είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που σταμάτησε τη δράση της το 2018 χωρίς να έχει εξαρθρωθεί.

«Αίνιγμα» η προκήρυξη

Πλέον, ζητούμενο για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής θα είναι το περιεχόμενο της προκήρυξης της οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σταδίου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θέλουν να δουν στο κείμενο που θα συνοδεύει το χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας για να διαπιστώσουν αν η ομάδα που προχώρησε στην επίθεση έχει σχέσεις με την «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Σαρώνουν κάμερες και τηλέφωνα

Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη της βόμβας, τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων που θα τους οδηγήσουν πιο κοντά στους δράστες.

Μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πλούσιο υλικό από κάμερες ασφαλείας, μιας και το χτύπημα έγινε στο κέντρο της πρωτεύουσας σε σημείο με υπηρεσίες και καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν καταφέρει να «δουν» το άτομο που κατέβηκε από μηχανή και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο οι αστυνομικοί θα βάλουν στο μικροσκόπιο τα βίντεο από τις προηγούμενες ημέρες του χτυπήματος, καθώς εκεί εκτιμούν ότι θα βρουν τις προπαρασκευαστικές κινήσεις των τρομοκρατών.

Επίσης, θα ερευνηθούν τα κινητά τηλέφωνα, τόσο πριν όσο και μετά την έκρηξη της βόμβας, με σκοπό να βρεθούν στοιχεία για την οργάνωση του χτυπήματος.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012