Όταν εξετάζετε επενδυτικές συμβουλές, η λήψη μιας συμβουλής από έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο είναι πιθανώς ένα καλό μέρος για να ξεκινήσει κανείς.

Γι′ αυτό ο θρύλος του NBA, Σακίλ Ο’ Νιλ λέει ότι στράφηκε στον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος για έμπνευση, προτού αποφασίσει να επενδύσει στο Campus, τη διαδικτυακή κοινοτική startup κολεγίων που έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 29 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI Sam Altman και ο ιδρυτής του Discord, Jason Citron.

«Άκουσα τον Τζεφ Μπέζος να λέει, αν επενδύσεις σε πράγματα που θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων, θα έχεις πάντα μεγάλη απόδοση στην επένδυσή σου», είπε ο Ο’ Νιλ. «Αλλά αυτή η συγκεκριμένη επένδυση δεν έχει μεγάλη απόδοση γιατί πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης».

Το Campus, το οποίο ξεκίνησε από τον επιχειρηματία τεχνολογίας Tade Oyerinde, 29 ετών, το 2022, είναι ένα διαπιστευμένο διαδικτυακό κοινοτικό κολέγιο που προσφέρει μαθήματα που διδάσκονται από καθηγητές που διδάσκουν επίσης σε πανεπιστήμια όπως το Princeton, το Vanderbilt και το Spelman College. Ο Oyerinde, ο οποίος εγκατέλειψε το κολέγιο, είπε σε μια δήλωση πέρυσι ότι ίδρυσε τη startup για να κάνει την «ανώτατη εκπαίδευση πιο προσιτή, πιο προσιτή και πιο σχετική» σε φοιτητές σε όλη τη χώρα από διαφορετικά υπόβαθρα και επίπεδα εισοδήματος.

Επενδυτικές συμβουλές

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέζος επηρεάζει μια από τις επιχειρηματικές αποφάσεις του Ο’Νιλ. Το 2022, ο Ο’ Νιλ είπε ότι «φοβόταν» από το να κάνει μια προσφορά για να αγοράσει τους Phoenix Suns του NBA αφού διάβασε αναφορές ότι ο Μπέζος μπορεί να εξετάζει τη δική του προσφορά για την ομάδα. Ο διάσημος αθλητής, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων , είπε τότε ότι θα προτιμούσε να μην ανταγωνιστεί τον Μπέζος και οποιονδήποτε άλλο «βαρύ  επενδυτή» που κοιτούσε την ομάδα, η οποία τελικά πουλήθηκε στον δισεκατομμυριούχο Matt Isbhia ένα χρόνο αργότερα. .

Και, ο O’Neal έχει κατά καιρούς αναφερθεί στις συμβουλές του Μπέζος να αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες που πραγματικά πιστεύει ότι μπορούν να «αλλάξουν τις ζωές των ανθρώπων».

«Αν έρθει κάτι στο γραφείο μου και δεν το πιστεύω, δεν το κοιτάω καν», είπε στη Wall Street Journal το 2019.

Το επενδυτικό ιστορικό του Ο’Νιλ περιλαμβάνει μια σειρά από επιτυχημένες κινήσεις.

Όπως γράφει το CNBC, το χαρτοφυλάκιο του θρύλου του μπάσκετ περιλαμβάνει επενδύσεις σε Google , Lyft, Ring και Vitaminwater, μαζί με την κατοχή franchise επιχειρήσεων όπως το Papa John’s , Auntie Anne’s και Five Guys.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή