Η εμμονή των φανατικών του κλίματος στις θεωρίες μελλοντικής καταστροφής, αν δεν πάρουμε μέτρα που θα διαλύσουν τις οικονομίες μας, θα σκορπίσουν δυστυχία στον περισσότερο κόσμο και θα τσακίσουν κυρίως μέσω ακρίβειας τα φτωχότερα νοικοκυριά, δεν έχει τελειωμό.

Δίχως δισταγμό οι θιασώτες των μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα προπαγανδίζουν την εγκατάλειψη όλων των επιτευγμάτων της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς και του δημοκρατικού καπιταλισμού και τη βύθιση του κόσμου σε μια άνευ προηγουμένου ακρίβεια (λόγω πανάκριβου ρεύματος), στην καταστροφή της γεωργίας, στην κατάργηση της κτηνοτροφίας και σε μια περίοδο έλλειψης τροφίμων και παγκόσμιας πείνας.

Διότι δήθεν η εξασφάλιση κρέατος και τα γεωργικά λιπάσματα επιβαρύνουν το περιβάλλον και μολύνουν την ατμόσφαιρα. Κι όλα αυτά δίχως ίχνος επιστημονικής απόδειξης, ενώ πλέον πολλοί επιστήμονες μιλούν για την «απάτη της κλιματικής αλλαγής» και το τέχνασμα της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ακόμα και η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που είχε προβλέψει την καταστροφή του κόσμου σε 5 χρόνια, απέσυρε την σχετική της ιντερνετική ανάρτηση μόλις συμπληρώθηκε – δίχως βέβαια να έχει συμβει το οτιδήποτε – η 5ετία! Καιρός είναι να ξεκαθαρίσουνε κάποια πράγματα.

Ποιά επιστημονική απόδειξη υπάρχει πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη; Εννοώ απόδειξη, κι όχι δηλώσεις και ισχυρισμοί. Είναι επιστημονικά αποδειγμένο πως πρώτα αυξάνεται η θερμοκρασία του πλανήτη κι ακολουθεί η αύξηση εκπομπών του co2. Πώς γίνεται αυτό; (Βλ. και “Τhe Great Global Warming Swindle”). Πως οι Βίκινγκς, το 1.100 περίπου μχ, εγκαταστάθηκαν σε μιά καταπράσινη Γροιλανδία; Το co2 , προερχόμενο απο ποιά εργοστάσια, είχε λυώσει τους πάγους;

Διακεκριμένοι επιστήμονες, καταθέτοντας πρόσφατα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν πως το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα ανάμεσα στα αέρια που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα είναι μόλις το 0,004% του συνόλου. Ευθύνεται αυτό για την κλιματική αλλαγή;

Ιδιαίτερα μάλιστα αν λάβουμε υπόψη πως στις δύο περιόδους αύξησης της ψυχρότητας του πλανήτη (cooling periods) μεταξύ 1945-1975 και 1988-2015 αυξήθηκαν οι εκπομπές CO2! Tα περίφημα μοντέλα του IPCC του ΟΗΕ δεν μπορούν να εξηγήσουν αυτή την ανακολουθία (βλ. σχετ. George Root, «Climate Change Reconsidered», 2015, σελ 10).

Και με τους στατιστικούς υπολογισμούς που χρησιμοποιούν έχουν χάσει την αξιοπιστία τους (λ.χ. η μέθοδος της «ράβδου του χόκεϊ» ή ο πολλαπλασιασμός επί 5 όλων των εκτιμήσεων για το μέλλον!). Επίσης να σημειώσουμε πως μόνο το 3% της ενέργειας του πλανήτη προέρχεται από τον ήλιο και τον άνεμο. Κι αυτή χρειάζεται ορυκτά καύσιμα, ιδίως το φυσικό αέριο, για εφεδρική κάλυψη το 24ωρο (βλ. Alex Epstein, «The Moral Case for Fossil Fuels», Penguin, 2014).Oλη αυτή η υστερία για το κλίμα εξυπηρετεί – εκούσια ή ακούσια – δύο αντικειμενικούς στόχους.

Ο ένας είναι η υπονόμευση της καπιταλιστικής οικονομίας και της ευημερίας της Δύσης. Η άλλη επιδίωξη είναι η ενίσχυση της Κίνας και άλλων ανταγωνιστικών προς τη Δύση δυνάμεων (Ρωσία, Ινδία). Ενώ λ.χ. η Δυτική Ευρώπη χρησιμοποιεί πλέον 495 μόνο σταθμούς παραγωγής ενέργειας μέσω άνθρακα και η Αυστραλία 24, η Κίνα χρησιμοποιεί 3.543 ενώ η Ινδία 1.036! (Βλ. σχετ. Ian Plimer, «Green Murder», Connorcourt, 2021).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion