Η Ελβετία έχει έναν δισεκατομμυριούχο για κάθε 80.000 ανθρώπους, καθιστώντας την τον τρίτο πιο πυκνό πληθυσμό δισεκατομμυριούχων στον κόσμο, σύμφωνα με το CNBC.

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες ακόμα και στην Ελβετία – Με τρακτέρ στη Γενεύη για πρώτη φορά

Με 110 δισεκατομμυριούχους και συνολικό πλούτο 338 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Ελβετία ξεπερνά άλλα εξαιρετικά πλούσια hotspots όπως η Σαουδική Αραβία, η Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η έλλειψη φόρου κεφαλαιουχικών κερδών της Ελβετίας επί των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων την καθιστά ελκυστική τοποθεσία για πλούσια άτομα με εισόδημα κεφαλαίου ή κεφαλαιακά κέρδη. Οι παγκόσμιας κλάσης χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και ο φαρμακευτικός τομέας της χώρας συμβάλλουν στην απήχησή της στους δισεκατομμυριούχους.

Ο τραπεζικός τομέας της Ελβετίας ανέπτυξε φήμη για την ιδιωτικότητα και την ανωνυμία του, καθιστώντας τον μια ελκυστική τοποθεσία για πλούσιους ιδιώτες να αποθηκεύουν τα μετρητά τους και ενδεχομένως να αποφεύγουν τους φόρους. Η ιστορία και η φήμη της Ελβετίας πως βοηθά πλούσιους ιδιώτες να φοροδιαφεύγουν έχει συμβάλει στο να φιλοξενεί η χώρα πολλούς δισεκατομμυριούχους. Η κοινωνική δομή της Ελβετίας διασφαλίζει ότι ακόμη και άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα μπορούν ακόμα να ζήσουν αρκετά καλά, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή.

Oι λόγοι που οι δισεκατομμυριούχοι ρίχνουν άγκυρα στην Ελβετία

Η Ελβετία είναι ελκυστική για τους δισεκατομμυριούχους λόγω της πολιτικής σταθερότητας, του ευνοϊκού φορολογικού συστήματος, του ισχυρού νομίσματος, των κορυφαίων επιχειρηματικών τομέων και της φήμης για την προστασία της ιδιωτικότητας στον τραπεζικό τομέα.

Οι ελβετικές τράπεζες βοηθούσαν ιστορικά πλούσιους ιδιώτες να φοροδιαφεύγουν, αλλά έχουν απομακρυνθεί από αυτό λόγω των αυστηρότερων κανονισμών, καθώς οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν πιέσεις για την αντιμετώπιση του χάσματος πλούτου.

Ο υπερπλούσιος πληθυσμός της Ελβετίας έχει δημιουργήσει ανισότητες, αλλά οι κοινωνικές πολιτικές και η εργατική νομοθεσία της χώρας διασφαλίζουν αξιοπρεπή βιοτικά πρότυπα για όλους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή