Θετικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τις προσπάθειες της Κίνας να ενισχύσει την αγορά της.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άλμα 0,95%, οδηγώντας τα κέρδη στην Ασία, ενώ ο Kosdaq κέρδισε 0,48%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,45% και έκλεισε στις 7.615,8 μονάδες, μια ημέρα αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε τα επιτόκια στο 4,35%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη και έκλεισε με πτώση 0,34%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,42%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε περίπου 0,18%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,33%.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η DBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Νοτιοανατολικής Ασίας, κέρδισε πάνω από 2,1%,καθώς ανέφερε αύξηση 2% σε ετήσια βάση στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου, στα 2,39 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ διατήρησε την πρόβλεψή της για καθαρά έσοδα από τόκους για ολόκληρο το 2024.

Από την άλλη, απώλειες 5% σημείωσε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip της Κίνας SMIC, καθώς δήλωσε ότι οι επίμονοι παγκόσμιοι μακροοικονομικοί κίνδυνοι και οι γεωπολιτικές εντάσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν την λειτουργία της το 2024, μια ημέρα αφότου ανέφερε πτώση 54,7% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές