Την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά του υπόλοιπου 50% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής θυγατρικής της, Ubatt GmbH, ανακοίνωσε η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia. Όπως αναφέρει η εταιρεία, πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση που «αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευση της Sunlight να προωθήσει τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας σε βιώσιμα υλικά».

Sunlight Group: Ο Νίκος Μαντζούφας σε κομβική θέση για το έργο του gigafactory παραγωγής στοιχείων λιθίου

«Με την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού της Ubatt GmbH, η Sunlight ενισχύει την εδραίωσή της στη γερμανική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προωθώντας την καινοτομία και επιταχύνοντας τη μετάβαση σε καθαρές και βιώσιμες πρακτικές. Η Ubatt GmbH υπήρξε βασικός παίκτης στην πρωτοπόρα εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών ανακύκλωσης, με τη συγκεκριμένη εξαγορά να σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της Sunlight προς ένα περισσότερο πράσινο μέλλον. Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της Sunlight Recycling, θυγατρικής της Sunlight Group, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της εξαγοράς από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού στις οποίες υπόκειται η λήψη της επίσημης απόφασης.

»Η Ubatt GmbH συλλέγει σήμερα σε ετήσια βάση περισσότερους από 58.000 τόνους χρησιμοποιημένων μπαταριών, τόσο μολύβδου όσο και λιθίου, και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στον τομέα ανακύκλωσης του Ομίλου μαζί με την Sunlight Recycling και την ECORBA στην Ιταλία. Η συμφωνία για την εξαγορά της Ubatt ακολουθεί την απόφαση-ορόσημο που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2023, με την οποία η Sunlight Group ολοκλήρωσε με επιτυχία την απόσχιση του κλάδου Ανακύκλωσης Συσσωρευτών μολύβδου-οξέος και άλλων υλικών μολύβδου (Κλάδος Ανακύκλωσης), ιδρύοντας τη Sunlight Recycling για την επιτάχυνση της επέκτασης στην παγκόσμια αγορά χρησιμοποιημένων μπαταριών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Βήμα για επέκταση του αποτυπώματος στην ανακύκλωση μπαταριών»

Ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, τόνισε: «Η εξαγορά της Ubatt αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την επέκταση του αποτυπώματός μας στην παγκόσμια αγορά ανακύκλωσης μπαταριών. Αυτή η στρατηγική κίνηση ευθυγραμμίζεται με την αποστολή της Sunlight να προωθήσει θετικές αλλαγές στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενισχύοντας τις κοινότητες και τις βιομηχανίες με καθαρές, αποδοτικές και αξιόπιστες λύσεις μπαταριών. Είμαστε βέβαιοι ότι η συγκεκριμένη εξαγορά θα συμβάλει στην υλοποίηση του οράματός μας για έναν πιο βιώσιμο και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο κόσμο σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιούμαστε ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την εφοδιαστική μας αλυσίδα με περισσότερα και βιώσιμα υλικά».

Όπως τονίζεται, η εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ubatt ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Sunlight, για την ενοποίηση των θυγατρικών της στο πλαίσιο ενός μοντέλου που βασίζεται σε επιχειρηματικές πλατφόρμες. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει τη λειτουργική αποδοτικότητα, προωθώντας σημαντικές συνέργειες στη συλλογή και ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μπαταριών, προς όφελος των κοινωνιών, των πελατών, των μετόχων, των εμπλεκόμενων μερών και των περισσότερων από 3.600 εργαζομένων του Ομίλου Sunlight. Ταυτόχρονα, ενισχύει τη θέση της Sunlight στην ανακύκλωση χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου και λιθίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο και υπογραμμίζοντας τη σταθερή προσήλωση του Ομίλου στη βιωσιμότητα ως βασικού παγκόσμιου παίκτη στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας