Μολονότι η αγορά μας παρέμεινε αναποφάσιστη, μολαταύτα διατηρεί τις θετικές προσδοκίες.

Ο ΟΤΕ δείχνει να ξύπνησε από κάποιου είδους λήθαργο. Η συνέχεια θα δείξει πόσες δυνάμεις έχει, μην αμελώντας ότι αφορά στη μεγαλύτερη απογοήτευση των τελευταίων πολλών μηνών. Πάντως, η ζώνη των 12,70 ευρώ έμεινε απείραχτη, με πρώτη αντίσταση τα 14-14,20. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερες επιλογές στο ταμπλό, αν κάποιος όμως επιμένει, πρέπει να σεβαστεί την προαναφερθείσα ζώνη, διότι υπάρχει κίνδυνος να δει τα 11.

Η ΜΠΕΛΑ επιβεβαίωσε ότι αφορά σε μια από τις πιο καλές μετοχές από άποψη συμπεριφοράς. Με πλάτη την έκτακτη χρηματική διανομή μικτού ποσού 0,6€ (ο,57€ καθαρή) από περασμένες χρήσεις, κατάφερε να αντιμετωπίσει το επίπεδο των 27 ευρώ, και ο δρόμος για τα 31 είναι ανοιχτός.

Για τον Τιτάνα, λίγα έχουμε να πούμε πλέον. Η μετοχή φαντάζει ασταμάτητη, καθώς από τις αρχές του Οκτωβρίου 2023 έχει κερδίσει 60% ενώ στην πορεία αυτή δεν έχει οπισθοχωρήσει πάνω από 4% σωρευτικά (!).

Η ΑΡΑΙΓ έδωσε ανοδική συνέχιση από την προσπέλαση των 12 ευρώ, με επόμενο στόχο τη ζώνη των 14 και στήριξη τα 11,80. Μαζί με ΟΤΟΕΛ, περιμένουμε να υπεραποδώσουν της αγοράς.

Ο ΜΥΤΙΛ παραδίδει μαθήματα στιβαρότητας. Παραμένει κοντά στα ιστορικά του υψηλά με την προσφορά να είναι μηδαμινή, καθώς οι μέτοχοι δεν προθυμοποιούνται να πουλήσουν ακόμα και σε τέτοια επίπεδα και μετά από τέτοιο ράλι (στις αρχές του 2023 ήταν στα 20 ευρώ, και ο Ιανουάριος 2024 έκλεισε στα 38 ευρώ…). Κάτι ξέρουν, μάλλον, ενώ και οι εκθέσεις των αναλυτών δίνουν ένα περιθώριο για τα 44. Μην ξεχνάμε το δισεκατομμύριο EBITDA για το 2023.

Το πολύ ήσυχο REALCONS είδε ιστορικά υψηλά στα 3 ευρώ, μια μετοχή που δεν έχει ακουστεί καθόλου, παρά το ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας μεγάλης οικογένειας και αφορά στον πιο “καυτό” μας κλάδο.

Οι τραπεζικές μετοχές άντεξαν για άλλη μια φορά το άγριο σφυροκόπημα, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα που έχουμε μνημονεύσει πολλές φορές και στη στήλη. Οι 1210 μονάδες του Τραπεζικού Δείκτη αφορούν σε βραχυπρόθεσμη στήριξη που τίμησε δύο φορές, με επόμενο οχυρό τις 1150. Από πάνω, ο στόχος για το 2024 είναι οι 1380-1400, με ενδιάμεση στάση στις 1290.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απαιτεί η ΕΝΤΕΡ, συνέχεια σε επαφή με τα ιστορικά της υψηλά. Επίκεινται (βάσει ενδείξεων από το εννεάμηνο) σημαντικά μεγέθη για το 2023, που όταν ανακοινωθούν η μετοχή θα είναι ήδη στη στρατόσφαιρα λόγω της προεξόφλησης που ύπουλα λαμβάνει χώρα. Ο στόχος της φαίνεται στα 7,7-8 ευρώ. Παρόμοια συμπεριφορά έχει η ΙΝΤΕΚ και οι μικρές ΚΟΥΑΛ και ΙΛΥΔΑ.

Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος (με διαφορά) σε κεφ/ση χρηματιστηριακός δείκτης στον κόσμο, ο S&P500 συνέχισε να καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι διαφαίνεται παράταση της Fed ως προς την επικείμενη μείωση των επιτοκίων της. Την Τετάρτη εφθασε ενδοσυνεδριακά στο συμβολικό 4999,89, με τους Αμερικάνους ακόμα να γελούν με τη φάρσα του πεντοχίλιαρου. Πάντως, τα παράγωγα στο Σικάγο είδαν και τιμές πάνω από τις εμβληματικές 5000 μονάδες, και πλέον κυκλοφορούν μπλουζάκια με στάμπα “S&P5000”.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών παραμένει ελκυστικός προορισμός. Προσοχή στα λεγόμενα του Powell.

Άνευ ουσίας η απερχόμενη χρηματιστηριακή εβδομάδα, με τρεις στις πέντε συνεδριάσεις και στενό εύρος διακύμανσης. Η πιθανότητα ανοδικής συνέχισης παραμένει μεγάλη στο μεσοπρόθεσμο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση
ο Αντικριστής |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η νευρικότητα στα πολυετή υψηλά αυξάνει τις πιθανότητες για επερχόμενη κίνηση

Ο Γενικός Δείκτης, όχι μόνο απορρόφησε τους κραδασμούς που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα ελέω πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί σε πολυετή υψηλά.

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση
ο Αντικριστής |

4η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη. Κορύφωσε η ανοδική αντίδραση

Με δεδομένη την ακαριαία αντίδραση των αγοραστών από τη ζώνη των 1360, είναι λογικό να έχουν τεχνική αξία τα τρέχοντα επίπεδα. Το ερώτημα είναι αν η αγορά θα συνεχίσει χωρίς ανάσα, αφήνοντας έξω πολλούς παίκτες.

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
ο Αντικριστής |

Με ΜΠΕΛΑ και ΜΥΤΙΛ, το Χρηματιστήριο Αθηνών απορροφά τις αναταράξεις. Μέτρια η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

Συνεχίστηκε η ανοδική προσπάθεια στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις πιέσεις λόγω της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Η συναλλακτική δραστηριότητα πρέπει να βελτιωθεί.