Σε καθεστώς αφερεγγυότητας έθεσε τη μακρόβια εταιρεία καλλυντικών The Body Shop η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Aurelius, μόλις μερικές εβδομάδες αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά έναντι 207 εκατ. λιρών.

Η The Body Shop, η οποία αγοράστηκε από την Aurelius, τον Νοέμβριο, απασχολεί εργαζομένους σε 200 καταστήματα σε όλη τη Βρετανία και στα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο.

Το καθεστώς αφερεγγυότητας –που σύμφωνα με το SkyNews θα χειριστεί η FRP Advisory- είναι πολύ πιθανό να θέσει σε κίνδυνο και εργασιακές θέσεις, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

The Body Shop: Το βρετανικό brand ευεξίας γυρνάει σελίδα

Η εμβληματική βρετανική αλυσίδα The Body Shop, ιδρύθηκε το 1976 από την Anita Roddick, την περιβαλλοντική ακτιβίστρια, και τον σύζυγό της Gordon. Πουλήθηκε στη L’Oréal το 2006 για 652 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, λίγο πριν τον θάνατό της σε ηλικία 64 ετών.

Η Natura & Co, η οποία είναι εισηγμένη στο Σάο Πάολο, αγόρασε το The Body Shop από τη L’Oréal 11 χρόνια αργότερα, το 2017, για περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο δύσκολος ανταγωνισμός από εταιρείες που ακολούθησαν την κεντρική ιδέα της περιβαλλοντικής ηθικής των The Body Shop, οδήγησε στη νέα πώληση.

Η Aurelius, η οποία ειδικεύεται στην αγορά και στην ανανέωση εταιρειών που αντιμετωπίζουν λειτουργικές δυσκολίες, ήλπιζε ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την τύχη του λιανοπωλητή ομορφιάς.

Την εποχή της εξαγοράς, το The Body Shop απασχολούσε περίπου 10.000 άτομα και σε περίπου 3.000 καταστήματα σε 70 χώρες.

Κατόπιν… εορτής

Πηγές λιανικής ανέφεραν ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας στις αρχές του 2024, ο νέος ιδιοκτήτης διαπίστωσε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία είχε ανεπαρκές κεφάλαιο κίνησης και η μετοχή της πιο αδύναμη από όσο περίμενε.

Αυτή την εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι η Aurelius είχε πουλήσει τμήματα της επιχείρησης του λιανοπωλητή ομορφιάς στην Ευρώπη και στην Ασία.

Το καθεστώς αφερεγγυότητας για τις δραστηριότητες της The Body Shop στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεάσει τους παγκόσμιους συνεργάτες franchise του brand, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι η νέα ιδιοκτήτρια της The Body Shop φέρεται να χρωστάει εκατομμύρια λίρες σε πρώην υπαλλήλους της, μετά την εξαγορά.

Σε περισσότερους από 20 πρώην υπαλλήλους της The Body Shop οφείλονται συνολικά μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων λιρών σε μακροπρόθεσμα bonus κινήτρων, ως μέρος της αποζημίωσης απόλυσής τους. Τα χρήματα λέγεται ότι μεταφέρθηκαν στην Aurilius κατά την πώληση και έπρεπε να καταβληθούν στα τέλη Ιανουαρίου.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και μάλιστα είναι… άφαντα και στην  εφαρμογή που χρησιμοποιούν για την παρακολούθηση του συστήματος, σύμφωνα με το Retail Week.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή