Υεμένη: Νέα πλήγματα των ΗΠΑ κατά των Χούθι

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πλήττουν θέσεις των Χούθι, οι οποίοι δεν σταματούν τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα κατά πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ

Υεμένη: Νέα πλήγματα των ΗΠΑ κατά των Χούθι

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι διεξήγαγαν χθες νέα πλήγματα εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι ήταν έτοιμοι, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, να επιτεθούν σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Χούθι: Μπορούν να σαμποτάρουν και τα υποθαλάσσια καλώδια;

«Τη 10η Φεβρουαρίου, μεταξύ 16.00 και 17.00 ώρα Σαναά, (οι αμερικανικές δυνάμεις) πραγματοποίησαν με επιτυχία πλήγματα αυτοάμυνας», ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Centcom.

Τα πλήγματα διεξήχθησαν βόρεια της πόλης Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη και στοχοθέτησαν δύο ναυτικά ντρόουν, όπως και τρία κινητά συστήματα πυραύλων κατά πλοίων «που ήταν έτοιμοι να εκτοξευτούν εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσσα», διευκρινίζει το δελτίο τύπου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο X:

Η «Centcom αναγνώρισε αυτούς τους πυραύλους σε περιοχές της Υεμένης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Χούθι και καθόρισε ότι αντιπροσωπεύουν επικείμενη απειλή για τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή».

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι Al-Masirah έκανε λόγο χθες το βράδυ για τρία πλήγματα στον τομέα αλ Σαλίφ, κοντά στη Χοντέιντα. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή άκουσε σειρά ισχυρών εκρήξεων.

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο