Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει μετά τη χειρότερη πτώση του τελευταίου έτους που κατέγραψε χτες, στη σκιά των ισχυρότερων του αναμενομένου στοιχείων από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,16% στις 38.332 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,49% στις 4.977 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,66% στις 15.756 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Lyft σημειώνουν άλμα άνω του 19%, αφού ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα το τέταρτο τρίμηνο. Η Airbnb, από την άλλη μεριά, υποχωρεί περισσότερο από 5%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Τα στοιχεία του πληθωρισμού

Αν και τα στοιχεία από τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου πιθανότατα να μεταφέρει την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 – έναντι των αρχικών προσδοκιών των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων ήδη από τον Μάρτιο – το ράλι της αγοράς δεν έχει τελειώσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της U.S. Bank Wealth Management, Terry Sandven.

Η πτώση της Τρίτης «επιτρέπει στις αποτιμήσεις να ευθυγραμμιστούν λίγο περισσότερο με τα θεμελιώδη. Η διόρθωση δίνει στους επενδυτές που είναι προσανατολισμένοι σε λογικές αποτιμήσεις την ευκαιρία να μπουν ίσως στην αγορά», είπε.

«Αλλά είναι σημαντικό, καθώς ο πληθωρισμός, τα επιτόκια και τα κέρδη εξακολουθούν να υποστηρίζουν υψηλότερες τιμές μετοχών, δεν πιστεύουμε ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους, με μια παρατεταμένη ύφεση μπροστά μας», πρόσθεσε ο Sandven.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 2,3% την εβδομάδα που έληξε στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) του Mortgage Bankers Association (MBA).

Το επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών αυξήθηκε στο 6,87% την περασμένη εβδομάδα από 6,80% την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αιτήσεις αναχρηματοδότησης για στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά 2% μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street