Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών των νησιών του Βορείου Αιγαίου λόγω της παρατεταμένης ακαρπίας της ελιάς, ζητά με επιστολή της η Περιφέρεια.

Σε έγγραφό της η αρμόδια αντιπεριφερειάχης Πρωτογενούς Τομέα αναφέρθηκε στις συνθήκες των τελευταίων ετών που συντελούν στην παρατεταμένη ακαρπία των ελαιοδέντρων της Περιφέρειας: Οι υψηλές θερμοκρασίες κατά την ανθοφορία, οι περιορισμένες βροχοπτώσεις, η μη επαρκής ψύξη κατά την διάρκεια του χειμώνα καθώς και άλλοι παράγοντες οδηγούν στην χαμηλή έως και καθόλου παραγωγή ελαιοκάρπου.

Κρήτη: Σημαντικά μειωμένη η ελαιοπαραγωγή – Πού οφείλεται

Η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.000 τόνους

«Σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ επιβεβαιώνουμε και φέτος ότι η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.000 τόνους που σε κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνω από 12.000 τόνους. Ως εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι έχει πληγεί καθοριστικά το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών. Ζώντας σε μια περιοχή που το εισόδημα αυτό αποτελεί μοναδικό οικονομικό πόρο για πάμπολλες οικογένειες ζητάμε την μέριμνα εκ μέρους σας προσκειμένου να υπάρξει αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος. Μια περαιτέρω φτωχοποίηση των ελαιοπαραγωγών των νησιών μας θα έχει βλαπτικές συνέπειες για ολόκληρη την οικονομική αλυσίδα των κατοίκων τους. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας», επισημαίνεται στο έγγραφο της αντιπεριφέρειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΥπΑΑΤ: Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
AGRO |

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

 «Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων της χώρας, αλλά και η διευκόλυνση των διαδικασιών για την σύσταση νέων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης