Ανοικτή στο να επιτρέψει συγχωνεύσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, φαίνεται η Ευρώπη, σηματοδοτώντας μια εξέλιξη που θα μπορούσε να υποστηρίξει τον κλάδο στο να αντιμετωπίσει τις γηρασμένες υποδομές. Οι προθέσεις αυτές διαφαίνονται σε εμπιστευτικό προσχέδιο έγγραφο που αποκαλύπτουν οι Financial Times.

«Ο κατακερματισμός [του τομέα] θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα των φορέων εκμετάλλευσης να φτάσουν την κλίμακα που απαιτείται για να επενδύσουν στα δίκτυα του μέλλοντος, ιδίως ενόψει των διασυνοριακών υπηρεσιών», αναφέρει χαρακτηριστικά το προσχέδιο του εγγράφου για τις ψηφιακές υποδομές, το οποίο βρίσκεται υπό επανεξέταση από την εκτελεστική εξουσία της ΕΕ, και αποκαλύπτουν οι FT.

Οι Βρυξέλλες δήλωσαν ότι ενδέχεται να ενεργήσουν για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, πληρώνουν για τη χρήση της υποδομής τηλεπικοινωνιών «για να διασφαλίσουν ισότιμους όρους ανταγωνισμού και ισοδύναμα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους τους φορείς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις