Ο Andrej Karpathy, ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της OpenAI, δήλωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι αποχώρησε από την τεχνολογική εταιρεία που υποστηριζόμενη από τη Microsoft τη Δευτέρα.

Η είδηση σηματοδοτεί μια σημαντική αποχώρηση από την OpenAI, ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά εργαστήρια που ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη ολοένα και πιο ικανής τεχνητής νοημοσύνης.

Η τεχνητή νοημοσύνη και τα chatbot φλερτάρουν με την ιδέα του πυρηνικού πολέμου

«Το άμεσο σχέδιό μου είναι να δουλέψω στα προσωπικά μου έργα και να δω τι θα συμβεί», είπε η Karpathy στην ανάρτησή του.

Εξηγεί επίσης τα ακόλουθα:

«Πρώτα απ ‘όλα τίποτα δεν “συνέβη” τίποτα και [η αποχώρησή μου] δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου συγκεκριμένου γεγονότος, θέματος ή δράματος (αλλά παρακαλώ κρατήστε τις θεωρίες συνωμοσίας καθώς είναι πολύ διασκεδαστικές). Στην πραγματικότητα, η παρουσία μου στην OpenAI την τελευταία χρονιά ήταν πραγματικά υπέροχη – η ομάδα είναι πραγματικά δυνατή, οι άνθρωποι είναι υπέροχοι και ο οδικός χάρτης είναι πολύ συναρπαστικός και νομίζω ότι όλοι έχουμε πολλά να περιμένουμε. Το άμεσο σχέδιο μου είναι να δουλέψω στα προσωπικά μου έργα και να δω τι θα γίνει. Όσοι από εσάς με παρακολουθείτε για λίγο μπορεί να έχετε μια αίσθηση για το πώς μπορεί να μοιάζει αυτό».

Η προηγούμενη θητεία του

Ο Karpathy, ο οποίος εντάχθηκε στην OpenAI στη δεύτερη θητεία του πέρυσι, ήταν προηγουμένως ανώτερος διευθυντής AI στην Tesla όπου έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και βοηθού οδηγού στη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στις σπουδές του είχε μέντορα τον εξέχοντα επιστήμονα του Stanford AI, Fei-Fei Li, και εντάχθηκε στην OpenAI ως ένα από τα πρώτα στελέχη πριν μετακομίσει στην Tesla. Πρόσφατα μίλησε δε για την ιδέα της τεχνητής νοημοσύνης που είναι γνωστή και ως μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που λειτουργούν ως ένα νέο είδος λειτουργικού συστήματος υπολογιστών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης