Με ενδιάμεσο πωλητή τη γαλλική TotalEnergies, η ΔΕΠΑ Εμπορίας αγόρασε και προμήθευσε το πρώτο φορτίο LNG στον πλωτό τερματικό σταθμό φυσικού αερίου FSRU Αλεξανδρούπολης.

Οι ποσότητες του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προήλθαν από τον αμερικανικό τερματικό σταθμό Cameron στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, όπως είχε γράψει ο ΟΤ.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας

Σήμερα η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε πως ότι η δημόσια εταιρεία είναι ο προμηθευτής του φορτίου LNG: «Με την έλευση του πρώτου commissioning cargo που παραδίδει σήμερα ως προμηθευτής στο FSRU Αλεξανδρούπολης η ΔΕΠΑ Εμπορίας, εκκινεί η διαδικασία δοκιμαστικών ελέγχων για την ομαλή λειτουργία του έργου, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την ημερομηνία εμπορικής λειτουργίας του».

Σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία με τη συμμετοχή της στο μετοχικό σχήμα που διαχειρίζεται το FSRU επιτάχυνε την υλοποίηση του σημαντικού αυτού ενεργειακού έργου, προχωρά και στην αξιοποίησή του με την ιδιότητα του προμηθευτή, παραλαμβάνοντας το πρώτο ναυλωμένο φορτίο LNG».

Το συγκεκριμένο project ανοίγει νέες προοπτικές για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Κώστας Ξιφαράς

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, και μάλιστα ως ελληνική εταιρεία, που σήμερα σαν προμηθευτής παραδώσαμε το Commission cargo στο FSRU Αλεξανδρούπολης» δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς. «Είναι ένα έργο σημαντικό για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο στηρίξαμε ενεργά κατά τη διάρκεια υλοποίησής του, με τη συμμετοχή μας στο μετοχικό σχήμα. Αποδεικνύουμε έμπρακτα την πεποίθησή μας ότι η συγκεκριμένη ενεργειακή υποδομή είναι ένα απαραίτητο τμήμα του πλέγματος ενεργειακής ασφάλειας στη ΝΑ Ευρώπη, επιλέγοντας το FSRU Αλεξανδρούπολης και ως προμηθευτές για την παραλαβή συμβολαιοποιημένων φορτίων της εταιρείας», συμπλήρωσε

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάρκεια των δοκιμαστικών λειτουργιών του FSRU Αλεξανδρούπολης αναμένεται να διαρκέσουν περί τις 6 με 7 εβδομάδες και στη συνέχεια θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια