Το «μεγάλο χαρτί» της αμερικανικής αγοράς αναμένεται να σηκώσει τις επόμενες ημέρες η Intralot, η οποία επικεντρώνεται πλέον στην τεράστια αυτή αγορά με ενίσχυση της παρουσίας της, πέραν των 11 Πολιτειών στις οποίες βρίσκεται σήμερα.

Intralot: Στις 21 Φεβρουαρίου η δημόσια προσφορά για το ομόλογο

Λίγες ημέρες μάλιστα πριν γιορτάσει τα 20 χρόνια παρουσίας της στην αμερικανική αγορά, ούσα η μόνη μη αμερικανική από τις τρεις εταιρείες τεχνολογίας που δίνουν υπηρεσίες τυχερού παιχνιδιού στις ΗΠΑ, έρχεται ένα deal που δείχνει τις προοπτικές του κλάδου.

Η εξαγορά της Jackpocket από την DraftKings έδειξε ότι οι εταιρείες Digital Lottery στην Αμερική αποτιμώνται 10 φορές τα έσοδα, αποτυπώνοντας την μεγάλη προοπτική που έχει η αγορά για ψηφιακό μετασχηματισμό, αφού μόνο το 6% μιας αγοράς που ξεπερνάει τα 100 δισ. γίνεται ψηφιακά σήμερα (ilottery).

Το ατού της LotosX Omni

Η Intralot ποντάρει πολλά στην πλατφόρμα νέας γενιάς LotosX Omni σε συνδυασμό με τη γκάμα τερματικών προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει για τα πρακτορεία και τις εξελιγμένες εφαρμογές της εταιρείας για την online εμπειρία των παικτών.

Μάλιστα, το συνθετικό Omni στην ονομασία της νέας πλατφόρμας της Intralot υποδηλώνει ότι μπορεί να υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια σε όλα τα κανάλια διάθεσης, την επώνυμη και ανώνυμη συμμετοχή των παικτών, τους σύγχρονους τρόπους πληρωμών, τη λειτουργία στο cloud ή on-premise, τη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα LotosX Omni βρίσκεται ήδη σε λειτουργία σε διάφορες χώρες, όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Ταϊβάν. Επίσης, σύντομα εντός του 2024 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στον Καναδά και εν συνεχεία σταδιακά, σε συμφωνία με τους πελάτες της εταιρείας, στις περισσότερες χώρες που ήδη δραστηριοποιείται σε αντικατάσταση της προηγούμενης πλατφόρμας.

Το deal DraftKings – Jackpocket

Οι προοπτικές της αγοράς αποτυπώνονται και στην συμφωνία της DraftKings για την απόκτηση της Jackpocket, έναντι 750 εκατ. δολαρίων ή 9,6x τις πωλήσεις του 2023. Όπως σχολίασε και η JP Morgan, η αρχική τιμή εξαγοράς φαίνεται να είναι με premium για μια εταιρεία που δεν δημιουργεί θετικά EBITDA, αλλά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι θετικές.

Σύμφωνα με την JP Morgan, σε έναν κλάδο που κυριαρχείται από τα TAM (αθλητικό στοίχημα και iGaming), η DraftKings έχει πλέον ξεκλειδώσει έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο. Υπάρχει μεγάλη αλληλεπικάλυψη μεταξύ του iGaming και των παικτών λοταρίας και το ενδεχόμενο συγχώνευσης των προφίλ μεταξύ των προϊόντων θα ενισχύσει την γκάμα των πελατών, ενώ θα μειώσει το κόστος απόκτησης τους, δύο βασικές πτυχές σημαντικές για το διαδικτυακό τυχερό παιχνίδι.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με την JP Morgan, η υψηλή αποτίμηση του deal λαμβάνει υπόψη τις προοπτικές του κλάδου, το ενισχυμένο ενδιαφέρον και μια αναδυόμενη ευκαιρία TAM συμβατή με την υπάρχουσα βάση δεδομένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις