Σε θέση μάχης εξακολουθούν να βρίσκονται οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι της χώρας, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Από την συνάντηση της περασμένης εβδομάδας με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία κανένα από τα βασικά τους αιτήματα δεν ικανοποιήθηκε, βρίσκονται επί ποδός, προετοιμάζοντας με γοργούς ρυθμούς την κάθοδό τους μαζί με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματά τους στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Κλιμακώνουν οι αγρότες και έρχονται με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Ζητούν πραγματικά μέτρα και όχι ψίχουλα

Την ίδια μέρα, τα μπλόκα που είναι μακριά από την Αθήνα, θα αποκλείσουν τελωνεία και λιμάνια, ενώ έως τότε πραγματοποιούν δράσεις σε κάθε μπλόκο με συμβολικούς αποκλεισμούς και συγκεντρώσεις.

Γρήγορα αντανακλαστικά

Τα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι αγρότες ακριβώς μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν εξαιρετικά γρήγορα, καθώς φάνηκαν προετοιμασμένοι για τα βήματα που θα ακολουθήσουν αν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν τους ικανοποιήσουν. Το δίκαιο των αιτημάτων τους, αλλά και η μη εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν είναι και αυτά που κρατούν αναμμένη τη σπίθα του αγώνα τους.

Οι νέες παροχές για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο απέχουν από τα αιτήματα, με τα οποία πορεύονται από την αρχή των κινητοποιήσεων, και η μη ικανοποίησή τους, που δεν τους επιτρέπει να διασφαλίσουν ένα εισόδημα για να συνεχίσουν να παράγουν, να παραμείνουν στα χωριά τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς, είναι ακριβώς αυτό που τους κρατά τους δρόμους.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέτρα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι το νέο πρόγραμμα τιμολόγησης στο αγροτικό ρεύμα από την 1η Απριλίου και η καταβολή της προκαταβολής του 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο τον Μάρτιο.

Οργώνουν τα χωριά και τις πόλεις

Αυτές τις ημέρες, μέχρι και την Τρίτη, που έχει προγραμματιστεί η κάθοδός τους στην Αθήνα, οι αγρότες …οργώνουν τα χωριά και τις πόλεις, ενημερώνοντας το λαό και καλώντας τους να συμμετάσχουν δυναμικά στον αγώνα τους, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά λένε είναι αγώνας όλων «για να μπορούμε όλοι να έχουμε φθηνά και υγιεινά, ελληνικά αγροτικά προϊόντα».

Μαζί με την προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, οι αγρότες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, συνεχίζουν τις δράσεις τους σε κομβικά σημεία της χώρας.

«Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με διάφορες δράσεις, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, διεκδικώντας λύση στα προβλήματά μας κόντρα στην κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να διασπάσει τον αγώνα μας ψάχνοντας παντού καλοθελητές», επισημαίνουν οι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί» τόνισε σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει δυνατότητα μέσα από τη συνέχιση και την κλιμάκωση αυτής της κινητοποίησης να έχουμε λύσεις και να έχουμε απαντήσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων».

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με τα τρακτέρ μας, με αγροτικά μηχανήματα, με λεωφορεία, καλώντας τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή, από όλη τη χώρα, από το βορρά μέχρι το νότο» τόνισε και κάλεσε το λαό της Αθήνας «να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκέντρωση ως και δική του συγκέντρωση». «Κάνω κάλεσμα στον λαό της Αθήνας να είναι δίπλα μας σε αυτόν τον αγώνα που κάνουμε γιατί μας αφορά όλους μας, γιατί παλεύουμε όχι μόνο για την επιβίωση τη δική μας αλλά συγχρόνως όλοι μας σαν καταναλωτές να έχουμε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά ελληνικά προϊόντα», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΥπΑΑΤ: Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων
AGRO |

Τι προβλέπει το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων

 «Στόχος μας η εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων Διεπαγγελματικών Οργανώσεων της χώρας, αλλά και η διευκόλυνση των διαδικασιών για την σύσταση νέων», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης